Νέα
  • ΓΔ: 1041.51 +0.82%
  • Τζίρος: 118,32 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Στο στόχαστρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ανταγωνισμού το deal Εθνικής Ασφαλιστικής-CVC Partners

Στο στόχαστρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ανταγωνισμού (DGCom), βρέθηκε η πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής στο αμερικανικό κεφάλαιο CVC Partners μετά από καταγγελίες περί παραβίασης των κανόνων υγιούς ανταγωνισμού στην ελληνική ασφαλιστική αγορά και στην αγορά υγείας.

Πληροφορίες από τις Βρυξέλλες, αναφέρουν ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ανταγωνισμού ήταν υποχρεωμένη να διερευνήσει τις καταγγελίες περί αθέμιτου ανταγωνισμού για το οποίο έχει ενημερώσει την αρμόδια διεύθυνση του υπ. Οικονομικών.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή καλείται να ελέγξει κυρίως το ζήτημα που σχετίζεται με τις συμβάσεις της Εθνικής Ασφαλιστικής με νοσοκομεία του ιδιωτικού τομέα, όπου η CVC είναι μέτοχος δηλαδή τα Υγεία, Μητέρα, Metropolitan και σε άλλες επιχειρήσεις στην Ελλάδα.

Η Εθνική Ασφαλιστική με την CVC Partners είχαν συμφωνήσει στην πώληση του 90,01% της ασφαλιστικής στο CVC partners και του μεριδίου αγοράς που κατέχει στην εγχώρια ασφαλιστική αγορά.

Έτσι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ανταγωνισμού καλείται να διερευνήσει εάν η πώληση αυτή δεν εμπίπτει στους κανόνες υγιούς ανταγωνισμού. Η εξέλιξη αυτή αναμένεται να καθυστερήσει την ολοκλήρωση της πώλησης που ξεκίνησε το φθινόπωρο του 2019, με την CVC Capital να καταθέτει δεσμευτική προσφορά το Μάρτιο του 2020 και τις διαπραγματεύσεις να διαρκούν 1 χρόνο, μέχρι να βρεθεί η χρυσή τομή με την τράπεζα.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ