Νέα
 • ΓΔ: 891.84 +1.51%
 • Τζίρος: 50,06 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Καυκάς: Κράτησε τζίρο… αυγατίζοντας κέρδη στην πανδημία – Στα 72 καταστήματα το δίκτυο

Ιδιαίτερα ανθεκτική αποδείχθηκε στην πανδημία η γνωστή εταιρεία εμπορίας ηλεκτρολογικών υλικών – φωτιστικών, Καυκάς, καθώς κράτησε τζίρο και μικτά κέρδη, αυξάνοντας παράλληλα σε πολύ υψηλά επίπεδα τα αποτελέσματα προ και μετά φόρων.

Ειδικότερα ο τζίρος της ανήλθε στα 159,17 εκατ., ελαφρώς πτωτικός σε σχέση με το 2019 (-1,41%) ενώ και το μικτό κέρδος κινήθηκε στα περυσινά επίπεδα (45,56 εκατ.). Ωστόσο τα κέρδη της ενισχύθηκαν σε μεγάλο ποσοστό, καθώς τα προ φόρων ανήλθαν σε 10 εκατ. ευρώ περίπου (+84,64% από το 2019) και τα καθαρά σε 7,456 εκατ., αυξημένα κατά 87,29% από την αμέσως προηγούμενη χρονιά.

Μεγιστοποίηση της ρευστότητας

Λαμβάνοντας υπόψη τις τρέχουσες συνθήκες, την αβεβαιότητα και το ραγδαία μεταβαλλόμενο περιβάλλον, η διοίκηση της Καυκάς στοχεύει στη μεγιστοποίηση της ρευστότητάς της. Η εταιρεία διαφυλάσσει τις ταμειακές ροές της:

 • επανεξετάζοντας το επενδυτικό της πλάνο,
 • διατηρώντας επαρκές κεφάλαιο κίνησης,
 • εντοπίζοντας ευκαιρίες εξοικονόμησης κόστους, που δεν θα επηρεάσουν την επιτυχή δραστηριοποίηση της εταιρείας μακροπρόθεσμα.

Στρατηγική επιλογή η επέκταση

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στις ετήσιες καταστάσεις, αποτελεί στρατηγική επιλογή η περαιτέρω επέκταση του δικτύου της Καυκάς, σε κομβικά σημεία των αστικών κέντρων και της περιφέρειας, με σκοπό την αμεσότερη και αποτελεσματικότερη δυνατή εξυπηρέτηση των πελατών της.

Κατά τη φετινή χρονιά, η εταιρεία άνοιξε δύο νέα καταστήματα: το πρώτο στις αρχές της χρονιάς στην Αργυρούπολη (επί της οδού Λαμίας) και το δεύτερο, τον περασμένο μήνα, στην Αρτέμιδα (στη συμβολή των οδών Λ. Καραμανλή & Ρόδων).

Εξαγορά στην Κέρκυρα

Σημειώνεται ακόμη ότι στα τέλη της περασμένης χρονιάς η εταιρεία πραγματοποίησε την εξαγορά της «Ιωάννης Μεσημέρης-Στέφανος Μεσημέρης Α.Ε.», εταιρείας εμπορίας και προμήθειας φωτισμού, ηλεκτρολογικού υλικού και συστημάτων ασφαλείας, η οποία διαθέτει δύο κεντρικά σημεία πώλησης στην πόλη της Κέρκυρας.

Θυμίζουμε, δε, ότι πριν από πέντε χρόνια δημιούργησε εγκαταστάσεις logistics στην Αττική και το πρώτο city store στην Αθήνα, ενώ το 2018 εισήλθε στην αγορά της Κύπρου, με τη δημιουργία δύο νέων καταστημάτων.

Η σημερινή εικόνα

Αξίζει να αναφέρουμε ότι η εταιρεία διαθέτει σήμερα 70 υποκαταστήματα και 2 υποκαταστήματα κατασκευής ηλεκτρικών πινάκων. Με πάνω από 950 εργαζόμενους, η εταιρεία, η οποία μετράει σχεδόν μισό αιώνα λειτουργίας, έχει πάνω από 600.000 πελάτες, με περισσότερους από 450 προμηθευτές για πάνω από 71.000 κωδικούς προϊόντων.

Τι προσφέρει το δίκτυο

Σύμφωνα με τη διοίκηση, το πανελλαδικό δίκτυο καταστημάτων της εταιρείας αξιοποιεί, προς όφελος των πελατών, σημαντικά πλεονεκτήματά του, όπως:

 • Καταστήματα εναρμονισμένα πλήρως με τη φιλοσοφία του One Stop Shop
 • Ιδιόκτητος στόλος οχημάτων, που επιτρέπει έγκαιρες παραδόσεις στο έργο και καθημερινή κάλυψη τυχόν ελλείψεων
 • Κεντρική αποθήκη, που ενισχύει και διασφαλίζει την επάρκεια των βασικών αποθεμάτων σε κάθε κατάστημα
 • Εκπαιδευμένο προσωπικό
 • Εκπαιδευτικό κέντρο στην Αθήνα, όπου παρέχονται εξειδικευμένες τεχνικές εκπαιδεύσεις και σεμινάρια, για νέες τάσεις και τεχνολογίες που υπάρχουν στην αγορά, σε πελάτες, συνεργάτες, αλλά και εργαζόμενους της εταιρείας
 • Εκθεσιακοί χώροι εντός κάθε καταστήματος

Νέα επένδυση 10 εκατ. ευρώ

Τέλος, σύμφωνα με πληροφορίες από τον κλάδο του real estate, δρομολογείται από την εταιρεία επένδυση της τάξης των €10 εκατ. περίπου, η οποία αφορά στην κατασκευή κέντρου αποθήκευσης και διανομής στον Ασπρόπυργο. Σε πρώτη φάση, θα αναπτυχθούν 13.000 τετραγωνικά μέτρα και μεταγενέστερα θα προστεθούν ακόμη 7.000 τ.μ.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
 • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
 • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ