Νέα
  • ΓΔ: 877.24 +1.09%
  • Τζίρος: 59,55 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Roche: Αυξημένα έσοδα 8% το ενιάμηνο του 2021 λόγω των διαγνωστικών τεστ του covid

Αυξημένα έσοδα κατά 8% κατέγραψε το ενιάμηνο του 2021 ο ελβετικός όμιλος φαρμάκων Roche αναβαθμίζοντας τις εκτιμήσεις για τις πωλήσεις του το 2021 λόγω της ζήτησης για τεστ για τον κορονοϊό.

Οι πωλήσεις του ομίλου στο εννεάμηνο τον Σεπτέμβριο αυξήθηκαν στα 46,68 δισ. φράγκα (50,54 δισ. δολάρια) από τα 43,98 δισ. φράγκα πριν από έναν χρόνο, ενώ οι πωλήσεις στο τμήμα διαγνωστικών αυξήθηκαν 39%.

"Η ζήτηση για τα τεστ του κορονοϊού παρέμεινε υψηλή στο γ΄ τρίμηνο εξαιτίας της μετάλλαξης Δέλτα”, τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος Severin Schwan, προσθέτοντας ότι υπήρξαν επίσης σημάδια ανάκαμψης στη φαρμακευτική μονάδα από το καλοκαίρι.

Η Roche, η οποία παρατήρησε επιβράδυνση της ζήτησης για τα τεστ του κορονοϊού στο β΄ εξάμηνο του έτους, τώρα αναμένει ότι οι πωλήσεις θα αυξηθούν κατά μεσαίο-μονοψήφιο ποσοστό σε σταθερό συνάλλαγμα.

Προηγουμένως ανέμενε αύξηση κατά χαμηλό-μεσαίο μονοψήφιο ποσοστό.

Πληθώρα νέων προϊόντων, πιθανώς συμπεριλαμβανομένης θεραπείας κατά του Αλτσχάιμερ εάν εγκριθεί από τις αμερικανικές αρχές, αναμένεται να ενισχύσουν τις μελλοντικές πωλήσεις της Roche καθώς αντιμετωπίζει αυξημένο ανταγωνισμό για παλαιότερα φάρμακα.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ