Νέα
  • ΓΔ: 808.91 +2.04%
  • Τζίρος: 10,39 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Ελον Μασκ: Συγκρατείστε το κόστος, για να μην... σκάσει η μετοχή της Tesla

O CEO της Tesla, Ελον Μασκ
Πηγή: Daniel Oberhaus / flickr

Αιφνιδίασε του εργαζόμενους της Tesla ο Έλον Μασκ, στέλνοντας ένα e-mail στο οποίο εμμέσως πλην σαφώς προειδοποιεί ότι αν δεν συγκρατηθεί το λειτουργικό κόστος, με αποτέλεσμα να πιέζονται τα κέρδη τριμήνου της εταιρείας, ο αντίκτυπος για την μετοχή της θα μπορούσε να ήταν καταστροφικός. 

Η προειδοποίηση του διευθύνοντος συμβούλου της Tesla προκάλεσε αίσθηση καθώς η μετοχή της εταιρεία καταγράφει φέτος διαδοχικά ρεκόρ, και ετοιμάζεται να ενταχθεί στον δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης S&P 500. 

Τα λειτουργικά έξοδα της Tesla κατέγραψαν αύξηση το 2020, καθώς η εταιρεία ξεκίνησε μεταξύ άλλων την κατασκευή εργοστασίων στο Όστιν του Τέξας αλλά και στο Βερολίνο, ενώ παράλληλα προχώρησε και σε ανακαίνιση εγκαταστάσεών της στην Καλιφόρνια. 

Σύμφωνα με το CNBC ο Μασκ προειδοποίησε τα στελέχη του ότι η μετοχή κινδυνεύει να καταρρεύσει σαν χάρτινος πύργος αν οι επενδυτές θεωρήσουν ότι το αυξημένο κόστος λειτουργίας συνιστά απειλή για την μελλοντική κερδοφορία της εταιρείας. 

Σημειώνεται ότι στις αρχές του έτους η εταιρεία είχε προχωρήσει σε διορθωτικές κινήσεις, μειώνοντας μισθούς και διακόπτοντας συμβάσεις ορισμένου χρόνου εργασίας. Στην  πορεία του έτους ωστόσο επανέφερε τους μισθούς στα προηγούμενα επίπεδα καθώς και τις συμβάσεις που είχε διακόψει. 

Πηγές της αγοράς επισημαίνουν ότι δεν έχει ακόμη καταστεί σαφές πως θα συγκρατηθεί το κόστος αυτή τη φορά. Σημειώνεται τέλος, ότι οι μετοχές της Tesla 
διαπραγματεύονται στον Nasdaq καταγράφοντας απανωτά ρεκόρ, με την αξία τους να ανέρχεται στις 2 Δεκεμβρίου στα 580 δολάρια. 

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ