Νέα
  • ΓΔ: 897.63 +0.36%
  • Τζίρος: 48,76 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Αθηναϊκή Ζυθοποιία: Με 25% έτρεξε στο 9μηνο – Διπλασιασμός της κερδοφορίας

Με σημαντική αύξηση του τζίρου της σε ποσοστό 25% περίπου έκλεισε το εννεάμηνο του 2021 για την Αθηναϊκή Ζυθοποιία συγκριτικά με το αντίστοιχο περυσινό διάστημα, ενώ η κερδοφορία της σχεδόν διπλασιάστηκε, χάρη στην επανεκκίνηση του καναλιού HoReCa, το παρατεταμένο…θέρος και την καλύτερη του ανεμενομένου πορεία του τουρισμού.

Ειδικότερα ο κύκλος εργασιών της leader της ελληνικής αγοράς ανήλθε σε 190,1 εκατ. ευρώ από 152,55 εκατ. το αντίστοιχο περυσινό διάστημα, σημειώνοντας άνοδο 24,63%.

Αναφορικά με την κερδοφορία της βιομηχανίας, τα προ φόρων κέρδη άγγιξαν τα 43 εκατ. ευρώ στο εννεάμηνο από 22 εκατ. πέρυσι, και καθαρά κέρδη σε 33 εκατ. ευρώ περίπου από 16,51 εκατ. το 9μηνο του 2020.

Προσωρινό μέρισμα €12 εκατ.

Σημειώνεται ακόμη ότι σε πρόσφατο ΔΣ αποφασίστηκε η διανομή προσωρινού μερίσματος στους μετόχους της εταιρείας, ποσού σχεδόν €12 εκατ. που αφορά στη χρήση του τρέχοντος οικονομικού έτους 2021.

Το ποσό αυτό θα καταβληθεί μετά το πέρας διμήνου από τη δημοσίευση των χρηματοοικονομικών καταστάσεων της εταιρείας της 30/09/2021, σύμφωνα με τα οριζόμενα στις διατάξεις του Ν.4548/2018, όπως ισχύει, καθώς και του σχετικού άρθρου του καταστατικού της.

Το προφίλ της βιομηχανίας

Σημειώνεται ότι η Αθηναϊκή Ζυθοποιία είναι η μεγαλύτερη εταιρεία παραγωγής και εμπορίας μπίρας στην Ελλάδα, με ενεργή παρουσία στη χώρα για περισσότερα από 55 χρόνια. Ιδρύθηκε το 1963 από μια ομάδα Ελλήνων επιχειρηματιών και σήμερα αποτελεί μέλος του Ομίλου HEINEKEN N.V.

Παράγει στην Ελλάδα τις μπίρες ‘Αμστελ, ‘Αμστελ Dark, Άμστελ Radler, Άμστελ Free, Άμστελ Free Lemon, ‘Αμστελ KARGO IPA, Heineken, ΑΛΦΑ, ΑΛΦΑ Strong, AΛΦΑ Weiss, ΑΛΦΑ Χωρίς, Fischer, ΜΑΜΟΣ (με παραχώρηση άδειας χρήσης σήματος από την οικογένεια Μάμου), ΝΥΜΦΗ και Buckler από 100% ελληνικό κριθάρι, όπως και τις δύο μάρκες μηλίτη ΜΗΛΟΚΛΕΦΤΗ και Strongbow στο εργοστάσιό της στην Πάτρα, με ελληνικές πρώτες ύλες.

Νερό ΙΟΛΗ, ξένες μπύρες και διανομή των προϊόντων της Bacardi

Παράλληλα, στο χαρτοφυλάκιό της ανήκει και το φυσικό μεταλλικό νερό ΙΟΛΗ, ενώ εισάγει γνωστές μάρκες μπίρας μεταξύ των οποίων οι: Sol, Mc Farland, Erdinger, Murphy’s, Duvel, Lagunitas. Από την 1η Απριλίου 2021, ανέλαβε και ως επίσημος διανομέας των προϊόντων της Bacardi για την Ελλάδα. Διαθέτει 3 μονάδες σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Πάτρα και 2 ιδιόκτητα βυνοποιεία σε Θεσσαλονίκη και Πάτρα καθώς και μια μονάδα εμφιάλωσης του Φυσικού Μεταλλικού Νερού ΙΟΛΗ στη Λαμία.

Με τη βοήθεια ενός εκτεταμένου δικτύου διανομής και πώλησης παράγει και διανέμει τα προϊόντα της σε 19 χώρες και στις 5 ηπείρους.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ