Νέα
  • ΓΔ: 930 +1.79%
  • Τζίρος: 33,88 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΔΕΗ: Πάνω από 3 δισ. ευρώ οι προσφορές για την ΑΜΚ

Πηγή: Eurokinissi

Ξεπερνούν τα 3 δισ. ευρώ έως τώρα οι προσφορές για την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της ΔΕΗ, έναντι 1,35 δισ. που είναι ο μέγιστος στόχος που έχει θέσει η επιχείρηση.

Αυτό σημαίνει ότι η έκδοση από την πρώτη ημέρα υπερκαλύφθηκε κατά περισσότερο από 2 φορές, ενώ το ποσοστό υπερκάλυψης διαμορφώνεται σε ακόμη υψηλότερο επίπεδο αν ληφθεί υπόψη ότι σημαντικό τμήμα των κεφαλαίων είναι ήδη γνωστό ότι θα καλυφθεί από επενδυτές όπως η ΕΕΣΥΠ/ΤΑΙΠΕΔ προκειμένου να διατηρήσουν την καταστατική μειοψηφία, η CVC, η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD).

https://www.imerisia.gr/epiheiriseis/26430_dei-yperkalyfthike-mesa-se-mia-ora-i-ayxisi-metohikoy-kefalaioy

Υπενθυμίζεται ότι το βιβλίο προσφορών που άνοιξε σήμερα το πρωί θα παραμείνει ανοιχτό μέχρι και μεθαύριο Τετάρτη.

Η ΑΜΚ καλύφθηκε μέσα στην πρώτη κιόλας ώρα από το άνοιγμα των βιβλίου προσφορών της Ιδιωτικής Τοποθέτησης, με προσφορές στα 1,350 δισ. ευρώ και στα 9 ευρώ ανά μετοχή

Από τις προσφορές στην Ιδιωτική Τοποθέτηση θα καθορισθεί η τιμή διάθεσης των νέων μετοχών της ΑΜΚ, κάτι που σημαίνει πως το σύνολο των μετοχών θα πωληθεί στο πάνω όριο.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ