Νέα
  • ΓΔ: 859.79 -0.03%
  • Τζίρος: 79,66 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Google: Ξεπέρασε τα 2 τρισ. δολάρια η κεφαλαιοποίησή της

Google / Πηγή: AP
Google / Πηγή: AP

H κεφαλαιοποίηση της Alphabet, της μητρικής εταιρείας της Google, ξεπέρασε σήμερα πρόσκαιρα τα 2 τρις. δολάρια, λιγότερο από δύο χρόνια αφού ξεπέρασε το όριο του 1 τρις. δολαρίων τον Ιανουάριο του 2020.

Η Alphabet ακολούθησε την Apple και τη Microsoft,  οι οποίες είναι οι μόνες άλλες αμερικανικές εταιρείες που έχουν ξεπεράσει το επίπεδο αυτό κεφαλαιοποίησης.

Η ανάπτυξη της Alphabet ενισχύθηκε από την κυριαρχία της στις διαδικτυακές διαφημίσεις που αποτελούν εδώ και και καιρό ντε φάκτο δυοπώλιο της Google και του Facebook.

Σύμφωνα με έκθεση της eMarketer από τον Μάιο, η Google είχε το 27,5% των παγκόσμιων διαφημιστικών εσόδων το 2020, ενώ το Facebook το 22,3%. Σταδιακά, ωστόσο, οι μεγάλες εταιρείες του ηλεκτρονικού εμπορίου – όπως η Alibaba και η Amazon – τις  πλησιάζουν, με την πρώτη να έχει το 8,6% των εσόδων και τη δεύτερη το 5,2%.

Η Alphabet έγινε η κυρίαρχη δύναμη στον διαφημιστικό κλάδο χάρη εν μέρει στις δυνατότητες που προσφέρει για διαδικτυακές αναζητήσεις.

Με πληροφορίες από yahoo.finance

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ