Νέα

Bayer: Επέστρεψε σε κερδοφορία το γ΄τρίμηνο του 2021 με «όχημα» την γεωργία

Bayer / Πηγή: AP Images
Πηγή: AP Images

Σε κερδοφορία επέστρεψε η γερμανική εταιρεία φαρμακευτικών και χημικών Bayer  το γ΄ τρίμηνο του 2021 καθώς αυξήθηκαν οι πωλήσεις της χάρη στην ανάκαμψη των γεωργικών της δραστηριοτήτων.

Η εταιρεία ανακοίνωσε καθαρά κέρδη 85 εκατ. ευρώ σε σχέση με τις καθαρές ζημιές των 2,74 δισ. ευρώ πριν από ένα χρόνο, όταν αντιμετώπιζε προβλήματα στον τομέα της γεωργίας.

Τα EBITDA διαμορφώθηκαν στα 2,09 δισ. ευρώ, υψηλότερα από τα 1,80 δισ. ευρώ πριν από έναν χρόνο ενώ τα κέρδη προ φόρων και τόκων διαμορφώθηκαν στα 530 εκατ. ευρώ, έναντι των ζημιών προ φόρων και τόκων ύψους 9,40 δισ. ευρώ.

Οι πωλήσεις αυξήθηκαν στα 9,78 δισ. ευρώ από τα 8,51 δισ. ευρώ, τόνισε η Bayer. Η εταιρεία προσάρμοσε τις προοπτικές για το 2021. Συνεχίζει να αναμένει πωλήσεις 44 δισ. ευρώ, αν και τώρα αντιστοιχούν σε προσαρμοσμένη αύξηση 7% σε σχέση με το 6% προηγουμένως.

Τα βασικά κέρδη ανά μετοχή για το έτος, αναμένονται τώρα στα 6,50 - 6,70 ευρώ μετά τις επιδράσεις των νομισμάτων, έναντι προηγούμενης εκτίμησης για 6,40-6,60 ευρώ.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ