Νέα
  • ΓΔ: 903.97 -2.04%
  • Τζίρος: 84,23 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Amazon: Επιδιώκει συμβιβασμό με την ΕΕ για παραβίαση αντιμονοπωλιακής νομοθεσίας

Amazon
Amazon / Πηγή: AP

Συμβιβασμό με την Ευρωπαϊκή Ένωση επιδιώκει η Amazon σε δύο υποθέσεις παραβίασης της αντιμονοπωλιακής νομοθεσίας σχετικά με τη χρήση δεδομένων των εμπόρων και προτιμησιακή αντιμετώπισης των πωλητών που χρησιμοποιούν τις υπηρεσίες logistics και delivery της εταιρείας.

Ο αμερικανικός κολοσσός βρίσκεται ήδη σε προκαταρκτικές συζητήσεις με τις ρυθμιστικές αρχές ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης  καθώς από τον Νοέμβριο του 2020, η ΕΕ καταλόγισε στην μεγαλύτερη εταιρεία ηλεκτρονικού εμπορίου στον κόσμο μονοπωλιακή χρήση του όγκου, της ισχύος και των δεδομένων που διαθέτει προκειμένου να αποκτά αθέμιτο πλεονέκτημα έναντι μικρότερων πωλητών που χρησιμοποιούν την πλατφόρμα της.

Η Κομισιόν άνοιξε επίσης έρευνα για πιθανή προτιμησιακή μεταχείριση από πλευράς της εταιρείας των δικών της προσφορών λιανικής, καθώς και των προσφορών εκείνων των πωλητών που χρησιμοποιούν τις δικές της υπηρεσίες στα πεδία των logistics και των παραδόσεων.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ