Νέα
  • ΓΔ: 860.06 +1.03%
  • Τζίρος: 79,81 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Google: Εχασε την πρώτη δικαστική μάχη με την ΕΕ και θα πληρώσει 2,42 δισ. ευρώ

google
Πηγή: Eurokinissi

Το ποσό των 2,42 δισ. Ευρώ καλείται να πληρώσει η Google μετά την απόφαση του Γενικού Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης ότι ο αμερικανικός κολοσσός είχε πράγματι παραβιάσει την αντιμονοπωλιακή νομοθεσίας της ΕΕ. Είναι η πρώτη από τις τρεις υποθέσεις που σηματοδοτούν τη σκληρή γραμμή της επικεφαλής της Επιτροπής Ανταγωνισμού Margrethe Vestager κατά των αμερικανικών τεχνολογικών κολοσσών.

«Το Γενικό Δικαστήριο απορρίπτει την προσφυγή της Google κατά της απόφασης της Κομισιόν που διαπίστωσε ότι η Google καταχράστηκε τη δεσπόζουσα θέση της ευνοώντας τη δική της υπηρεσία συγκριτικών αγορών έναντι ανταγωνιστικών υπηρεσιών συγκριτικών αγορών», ανέφερε το σκεπτικό.

Η Vestager επέβαλε κυρώσεις στην πιο δημοφιλή μηχανή αναζήτησης στο διαδίκτυο στον κόσμο το 2017, επειδή ευνοούσε τη δική της υπηρεσία σύγκρισης τιμών για αγορές, ώστε να έχει αθέμιτο πλεονέκτημα έναντι των μικρότερων ευρωπαϊκών ανταγωνιστών της.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ