Νέα
 • ΓΔ: 1502.79 +0.82%
 • Τζίρος: 105,84 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Το μεγάλο σιδηροδρομικό έργο Αίγιο - Ρίο αναλαμβάνει η κοινοπραξία ΤΕΡΝΑ-Μυτιληναίος

Πηγή: Intime
Πηγή: Intime

Ακόμα ένα μεγάλο σιδηροδρομικό έργο καταλήγει στην κοινοπραξία ΤΕΡΝΑ - ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ. Όπως έγινε γνωστό, νωρίτερα σήμερα με προσφορά 8,29% μειοδότησαν στον διαγωνισμό για την ολοκλήρωση της διπλής γραμμής Αίγιο-Ρίο και ως εκ τούτου παίρνουν κεφάλι στην κούρσα αναδοχής του έργου.

Από τους υπόλοπους τρεις μνηστήρες, η ΙΝΤΡΑΚΑΤΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΑ ΕΡΓΑ έδωσε έκπτωση 7,1%, η ΑΒΑΞ 6,5% και η ΑΚΤΩΡ επίσης 6,5%. Για την κοινοπραξία ΤΕΡΝΑ-ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ είναι το δεύτερο έργο μέσα σε μία εβδομάδα που μειοδοτεί. Το προηγούμενο είναι η ηλεκτροκίνηση στο τμήμα Κιάτο-Αίγιο.

Ουσιαστικά η συμμαχία μεταξύ των δύο μεγάλων ομίλων του προσέφερε μέχρι τώρα δύο μεγάλα έργα (εφόσον τελικά υπογράψουν συμβάσεις για τα έργα) ύψους σχεδόν 260 εκατ. ευρώ. Αυτό που μένει να δούμε είναι αν αυτή η συμμαχία προχωρήσει και στην επόμενη εξάδα έργων που ετοιμάζεται να δημοπρατηθεί από την ΕΡΓΟΣΕ και η οποία έχει ύψος 3,3 δισ. ευρώ.

Τα έργα που περιλαμβάνονται στην εργολαβία Αίγιο-Ρίο είναι οι γραμμές, οι σταθμοί, η ηλεκτροκίνηση-σηματοδότηση-τηλεδιοίκηση. Με την ολοκλήρωση αυτών των έργων θα μπορέσει να επαναλειτουργήσει η γραμμή που έκλεισε το 2011, φέρνοντας το τρένο μια ανάσα από την Πάτρα.

Οι υπογραφές εκτιμάται ότι θα πέσουν εντός του 2022. Τα έργα εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθούν σε 36 μήνες από την υπογραφή της σύμβασης κατασκευής.

Το αντικείμενο εργασιών

Συνοπτικά το αντικείμενο του υπό δημοπράτηση Έργου αφορά:

 • Κατασκευή 28,8 χλμ διπλής σιδηροδρομικής επιδομής από την είσοδο της Σιδ. Στάσης Ροδοδάφνης Χ.Θ. 193+950 μέχρι μετά το πέρας του υπογείου έργου (Cover and Cut) Ρίου Χ.Θ. 222+750.
 • Κατασκευή 4 Σιδηροδρομικών Στάσεων (Ροδοδάφνη, Σελιανίτικα, Καμάρες, Άγιος Βασίλειος με το C&C), 3 Σιδηροδρομικών Σταθμών (Ψαθόπυργος, Αραχωβίτικα και Ρίο), δύο Κτιρίων Εξυπηρέτησης Η/Μ εγκαταστάσεων Σήραγγας (ΚΕΣ) (εισόδου & εξόδου σήραγγας Παναγοπούλας) με τους περιβάλλοντες χώρους αυτών και την διαμόρφωση της διασυνδετήριας στοάς Νο 5 της σήραγγας Παναγοπούλας για την στέγαση του Υ/Σ-2.
 • Κατασκευή των Η/Μ εγκαταστάσεων εντός της σήραγγας Παναγοπούλας, των κτιρίων εξυπηρέτησής της (ΚΕΣ), των τεχνικών χώρων του Υ/Σ-2 της διασυνδετήριας Νο.5 και του C&C Άγ. Βασιλείου.
 • Κατασκευή σύγχρονου συστήματος αμφίδρομης σηματοδότησης με τηλεδιοίκηση και ETCS επιπέδου 1.
 • Κατασκευή συστήματος ηλεκτροκίνησης 25kV/50Hz, με τηλεδιοίκηση (SCADA).
 • Κατασκευή σύγχρονου συστήματος Τηλεπικοινωνιών.
 • Eπαλήθευση «EK» των υποσυστημάτων «υποδομή», «ενέργεια» και «έλεγχος-χειρισμός και σηματοδότηση» που κατασκευάζονται στο πλαίσιο του παρόντος έργου.
Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

 • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
 • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ