Νέα
  • ΓΔ: 849.23 -2.15%
  • Τζίρος: 52,45 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

QuantumScape: H startup των 44 δισ. δολαρίων που στηρίζει ο Γκέιτς

Πηγή: quantumscape.com
Πηγή: quantumscape.com

Η QuantumScape κατασκευάζει ένα είδος μπαταρίας στερεάς κατάστασης, που αν τελειοποιηθεί, θα επιλύσει πολλούς περιορισμούς στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα και ειδικότερα σε ένα από τα πιο σημαντικά μέρη τους, την μπαταρία. Πρόκειται για μία ακόμη IPO, η οποία εισήχθη στο χρηματιστήριο τον Νοέμβριο 2020 και μόλις δύο μήνες αργότερα, χωρίς έσοδα ή πωλήσεις κοστολογείται στα 44 δισεκατομμύρια δολάρια.

Η ορμητική αύξηση της αξίας της αποδίδεται στα θετικά αποτελέσματα των πρόσφατων δοκιμών της, καθότι εξελίσσει μπαταρίες στερεάς κατάστασης, οι οποίες συνιστώνται από μερίδα ειδικών για τα ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα.

Η εν λόγω μπαταρία θα αμβλύνει όλους τους κινδύνους φωτιάς που ελλοχεύουν σε μία υγρή μπαταρία, ενώ χρειάζεται μόνο 15 λεπτά για να φτάσει το 80% της φόρτισης της και θα διατηρεί το 80% της απόδοσης της, ακόμη και μετά από 800 φορτίσεις. Επιπλέον, οι μπαταρίες στερεάς κατάστασης θα είναι μικρότερες και πιο οικονομικές. Αυτοί άλλωστε είναι οι βασικοί λόγοι που έχουν επενδύσει στη εταιρεία ο Bill Gates και η Volkswagen από το 2012.

Στον αντίποδα ο Έλον Μασκ έχει δηλώσει πως δεν είναι σίγουρος για την αποτελεσματικότητα των στερεών μπαταριών. Σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal, η Tesla χρησιμοποιεί κυλινδρικές μπαταρίες, ενώ οι περισσότεροι ανταγωνιστές τις προτιμούν τις πρισματικές, που μπορούν να στοιβαχθούν.

Σε κάθε περίπτωση επενδυτές, με ορίζοντα την επόμενη δεκαετία, δε δίστασαν να επενδύσουν στην ηλεκτροκίνηση και είναι πολύ πιθανό η QuantumScape να υλοποιήσει με επιτυχία τις δεσμεύσεις της. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα στελέχη της Startup των 44 δισ. δεν προβλέπουν κανένα ουσιαστικό κέρδος μέχρι το 2026.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ