Νέα
  • ΓΔ: 897.01 -1.47%
  • Τζίρος: 249,67 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Foxconn: Από τα iPhone στα ηλεκτρικά SUV

Ηλεκτροκίνηση
Πηγή: Eurokinissi

Συγκεκριμένα, τo επιχειρηματικό σχήμα Byton, Foxconn και Nanjing Economic and Technological Development Zone συμφώνησαν να ξεκινήσουν την κατασκευή ηλεκτρικών SUV το 2022, σύμφωνα με κοινή δήλωσή τους. 

Ο Young Liu, πρόεδρος της Foxconn ανέφερε ότι η συνεργασία με την Byton αποτελεί δομικό στοιχείο στον ευρύτερο στρατηγικό σχεδιασμό της Foxconn για είσοδο στην αναδυόμενη αγορά ηλεκτρικών οχημάτων. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι πριν από ένα χρόνο η κινεζική εταιρεία είχε ανακοινώσει τη δημιουργία κοινοπραξίας με τη Fiat Chrysler για την κατασκευή ηλεκτρικών αυτοκινήτων και την ανάπτυξη συνδεδεμένων με το διαδίκτυο οχημάτων στην Κίνα. 

Τώρα η Foxconn βάζει ακόμα πιο ψηλά τον πήχη, αφού έχει θέσει ως στόχο να παράγει το 10% των εξαρτημάτων για την παγκόσμια αγορά ηλεκτρικών οχημάτων.

Την ίδια στιγμή η Byton, η οποία υποστηρίζεται από την κρατική αυτοκινητοβιομηχανία FAW Group και τον προμηθευτή μπαταριών Contemporary Amperex Technology Co Ltd, κατασκευάζει ένα εργοστάσιο αυτοκινήτων στην ανατολική πόλη του Ναντζίνγκ, στο πλαίσιο αναδιοργάνωσης των εταιρικών της δραστηριοτήτων.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg, η Foxconn σκοπεύει να «αιμοδοτήσει» τη Byton με επενδύσεις 200 ​​εκατομμυρίων δολαρίων.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ