Νέα
 • ΓΔ: 810.42 -1.45%
 • Τζίρος: 74,78 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Ροδούλα: Περιμένει ισχυρή ανάπτυξη το 2021 - Οι στρατηγικοί της στόχοι

Πηγή: Ροδούλα

Ισχυρή ανάπτυξη αναμένει για τη φετινή οικονομική χρήση η διοίκηση της βιομηχανίας παραγωγής προϊόντων ζύμης, Ροδούλα, μετά τις πιέσεις που δέχτηκε το 2020. 

Οι στρατηγικοί στόχοι

Ειδικότερα, η εταιρεία, όπως αναφέρεται στις ετήσιες χρηματοοικονομικές καταστάσεις, έχοντας αντιληφθεί τις ανάγκες, αλλά και τη δυναμική των αγορών, έχει σχεδιάσει ένα σύγχρονο business plan -που συνεχώς αναπροσαρμόζεται όταν απαιτείται για το σύνολο των δραστηριοτήτων της-, ενώ στους στρατηγικούς στόχους που έχει θέσει για το 2021 περιλαμβάνονται:

 • Η διατήρηση του υφιστάμενου πελατολογίου και η διεύρυνση του σε ήδη υφιστάμενους πελάτες, όπως οι ΑΒ Βασιλόπουλος, Μετρό ΑΕΒΕ, Autogrill, Newrest, ΑΝΕΚ Lines.
 • Η επιτυχής ολοκλήρωση, εντός χρονοδιαγράμματος, των έργων υποδομής που έχουν αποφασισθεί.
 • Η επένδυση σε νέο εξοπλισμό, πιο αποδοτικό και πιο φιλικό προς το περιβάλλον.
 • Η ενίσχυση της κερδοφορίας και του μεριδίου αγοράς.
 • Η βελτίωση της αποδοτικότητας των απασχολουμένων κεφαλαίων.
 • Η συνεχής αναβάθμιση των εσωτερικών διαδικασιών, με στόχο τη βελτιστοποίηση των μεθόδων παρακολούθησης και ελαχιστοποίησης των λειτουργικών και χρηματοοικονομικών κίνδυνων.
 • Η επένδυση σε μηχανογραφικές εφαρμογές με σκοπό τη μείωση του λειτουργικού κόστους και των λειτουργικών κινδύνων.

Μόνο τα κέρδη προ φόρων ενισχύθηκαν πέρυσι

Αναφορικά με την περσινή χρονιά, οι πωλήσεις της εταιρείας υποχώρησαν κατά 14,84%, καθώς διαμορφώθηκαν σε 15,95 εκατ. ευρώ από το ιστορικό υψηλό των 18,73 εκατ. ευρώ το 2019.

Από τον συνολικό τζίρο των 15,948 εκατ. ευρώ, το 67% (10,66 εκατ. ευρώ) προήλθε από τον τομέα της ζύμης, το 19% (3,06 εκατ. ευρώ) από τα γλυκά και το 14% (2,22 εκατ. ευρώ) από τα εμπορεύματα. Σε σχέση με τον κύκλο εργασιών της προηγούμενης οικονομικής χρήσης, οι δύο τελευταίοι κλάδοι δραστηριοτήτων δεν παρουσίασαν σημαντική μεταβολή, ενώ αντίθετα τη μεγαλύτερη υποχώρηση κατέγραψαν οι πωλήσεις των προϊόντων ζύμης, οι οποίες το 2019 είχαν ανέλθει στα 12,699 εκατ. ευρώ.

Ακόμη, το μικτό αποτέλεσμα ανήλθε σε 6,7 εκατ. ευρώ, μειωμένο κατά 13,22% από το 2019, ωστόσο τα κέρδη προ φόρων ενισχύθηκαν σε ποσοστό 25,9% (στα 331 χιλ. ευρώ) κυρίως λόγω της μείωσης του κόστους πωληθέντων. Τέλος, τα καθαρά κέρδη ενισχύθηκαν κατά 72,9%, στα 258 χιλ. ευρώ.

Σημαντικά μειωμένες ήταν και οι επενδύσεις της εταιρείας εν μέσω πανδημίας καθώς δεν ξεπέρασαν τα 290 χιλ. ευρώ από 1,355 εκατ. που είχαν πραγματοποιηθεί το 2019.

Η ιστορία της Ροδούλας

Το 1999, ο Παναγιώτης και ο Ηλίας Καραχάλιος σε μια γειτονιά της Αθήνας δημιούργησαν ένα μικρό εργαστήρι για να εφαρμόσουν την πολύτιμη κληρονομιά τους. Πολύ γρήγορα φάνηκε όμως ότι αυτό το εργαστήρι ήταν μικρό για να ικανοποιήσει την αυξημένη ζήτηση στα προϊόντα της Ροδούλας.

Σήμερα η εταιρεία διαθέτει δύο υπερσύγχρονες παραγωγικές μονάδες, καθώς και δύο υποκαταστήματα-κέντρα διανομής σε Θεσσαλονίκη και Κρήτη και δύο ξεχωριστά κέντρα διανομής και αποθήκευσης (όλα μαζί υπερβαίνουν τα 15.000 τ.μ.). Η διανομή των προϊόντων πραγματοποιείται με ιδιόκτητο στόλο 35 φορτηγών ιδιωτικής χρήσεως κατάψυξης.

Η Ροδούλα είναι μία από τις κορυφαίες εταιρείες προϊόντων ζύμης και γλυκισμάτων στην Ελλάδα αλλά και σε διεθνές επίπεδο. Όπως αναφέρεται σχετικά, είναι «ηγέτης στον χώρο του food service με παρουσία σε supermarket σε Ελλάδα και εξωτερικό», προσθέτοντας ότι «η παγκόσμια τάση εδώ και αρκετά χρόνια προς τη μεσογειακή διατροφή και το shift των αγορών σε πολλαπλά κανάλια διανομής έκανε την εταιρεία πιο εξαγωγική. Με αργά αλλά σταθερά βήματα ξεκίνησε την εξαγωγική της δραστηριότητα στην Ευρώπη, στην Αμερική και έπειτα στη Μέση Ανατολή (πιστοποιημένη κατά Halal) με μεγάλη επιτυχία».

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
 • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
 • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ