Νέα
  • ΓΔ: 804.19 +1.40%
  • Τζίρος: 35,57 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Ελληνικό: Ξεπουλάει ο Marina Tower - Από 7.500 έως και 26.000 ευρώ το τ.μ.

Με μεγάλο ενδιαφέρον από το επενδυτικό κοινό συνεχίζονται οι πωλήσεις ακινήτων για τον Marina Tower, τον πρώτο από τους έξι ουρανοξύστες της επένδυσης για στο Ελληνικό. Παράλληλα τρέχουν οι διαδικασίες για την έναρξη πώλησης και άλλων ακινήτων και για τις μισθώσεις του Marina Galleria.

Μέχρι σήμερα καταγράφεται ποσοστό που φτάνει το 70% για την προπώληση ακινήτων στον πράσινο ουρανοξύστη του Ελληνικού. Το ποσοστό είναι εντυπωσιακό αν σκεφτεί κανείς ότι η κατασκευή του δεν έχει καν ξεκινήσει.

Οι τιμές των ακινήτων ξεκινούν από 7.500 ευρώ ανά τετραγωνικό και φτάνουν ακόμα και τις 26.000, ανάλογα με τη θέση και τον όροφο. Είναι προφανές ότι η Lamda δεν θα αργήσει να «ξεπουλήσει» και τα υπόλοιπα ακίνητα υποδεικνύοντας το ενδιαφέρον που υπάρχει για την περιοχή.

Να σημειωθεί ότι ο διαγωνισμός για την κατασκευή του είναι στον «αέρα» από το καλοκαίρι με κλειστό διαγωνισμό, στον οποίο καλέστηκαν οι: ΑΒΑΞ-RIZZANI DE ECCHER, ΤΕΡΝΑ-ACC, ΑΡΧΙΡΟΔΟΝ-BESIX, ΙΝΤΡΑΚΑΤ-BOUYGUES. H αξιολόγηση των προσφορών είναι σε εξέλιξη.

Σε διαγωνιστική διαδικασία αναμένεται να βγει και το εμπορικό κέντρο επί της Λεωφόρου Βουλιαγμένης που με 130.000 τ.μ. θα γίνει το μεγαλύτερο της χώρας.

Σε διαδικασία πώλησης θα βγουν και πιο προσιτά ακίνητα στην περιοχή από 1.000 επιπλέον ακίνητα που προσέθεσε στον Άγιο Κοσμά η Lamda Development στο επενδυτικό πρόγραμμα της πρώτης πενταετίας.

Επιπρόσθετα μεγάλο ενδιαφέρον έχει εκφραστεί και για το Marina Galleria το πρώτο παράκτιο mall της Αθήνας.

Τα έργα υποδομών

Με στόχο να ξεκινήσουν τον ερχόμενα Φεβρουάριο τα μεγάλα έργα υποδομών, η Lamda έχει ξεκινήσει έναν κλειστό διαγωνισμό. Ο ανάδοχος εκτιμάται ότι θα προκύψει μέχρι το τέλος του έτους και η μάχη μεταξύ των εταιρειών είναι μεγάλη.

Για αυτό το σκοπό έχουν εκπονηθεί πάνω από 100 ειδικές μελέτες. Θα υπάρχουν διαδρομές από πεζόδρομους και ποδηλατόδρομους πάνω από 50 χιλιόμετρα, όπου θα ηγείται ένας πεζόδρομος 2,5 χιλιομέτρων, που θα ενώνει τη Λ. Βουλιαγμένης με το παράκτιο μέτωπο.

Σημαντικό έργο υποδομής θα είναι η υπογειοποίηση της Λωφ. Ποσειδώνος σε μήκος 1,5 χλμ, ύψους 50 εκατ. ευρώ με χρηματοδότηση από την Lamda. Επίσης, θα υπάρχει πρόσβαση στο πάρκο μέσως μιας πεζογέφυρας που θα γίνει τοπόσημο της περιοχής.

 

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ