Νέα
  • ΓΔ: 860.06 +1.03%
  • Τζίρος: 79,81 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Η Μέγα Γύρος ποντάρει στα προϊόντα vegan και τις εξαγωγές - Η είσοδος του fund Elikonos

Η Μέγα Γύρος ποντάρει στα προϊόντα vegan και τις εξαγωγές
Πηγή: Google Maps

Η ενίσχυση της προϊοντικής της γκάμας με διαφοροποιημένα, καινοτομικά προϊόντα σε κάθε κατηγορία κρεατοσκευάσματων, καθώς και η ισχυροποίηση των εξαγωγών της είναι οι στόχοι της Μέγας Ελληνικός Παραδοσιακός Γύρος για το 2021.

Μία από τις πρώτες προσθήκες στο κωδικολόγιο της εταιρείας είναι η παραραγωγή και το λανσάρισμα του θρυλικού μεξικάνικου γύρου «Al Pastor» στην ελληνική αγορά, ένα παγκόσμιο food trend. Η κατηγορία των μεξικάνικων κρεατοσκευασμάτων με την επωνυμία Mega Sabor, που περιλαμβάνουν γύρο απόχοιρινό, κοτόπουλο και βόειο κρέας, κυκλοφορεί ήδη στην Αμερική σε εστιατόρια/ψητοπωλεία και κάνει θραύση. 

Ο γύρος «Al Pastor» (σημαίνει «σε στυλ βοσκού») φτιάχνεται με λεπτά κομμάτια κρέατος που έχουν ψηθεί σε σούβλα, όπως ο γνωστός μας γύρος, αλλά περιέχει διαφορετικά καρυκεύματα.  

Υπενθυμίζεται ότι Μέγας Γύρος, που είναι ο μεγαλύτερος παραγωγός προϊόντων γύρου στην Ελλάδα, λάνσαρε πρόσφατα τα προϊόντα χωρίς κρέας (meatless), στοχεύοντας και στην χορτοφαγική (vegan) αγορά. Τα συγκεκριμένα προϊόντα που φτιάχνονται από όσπρια πολύ σύντομα θα τοποθετηθούν εκτός από τις αλυσίδες Θανόπουλος και My Market και στα καταστήματα του Σκλαβενίτη. Ο στόχος όμως είναι να εξαχθούν τόσο στην Ευρώπη όσο και στην Αμερική.

Ειδικά σε ότι αφορά την εξαγωγική δραστηριότητα της εταιρείας, που διαθέτει παραγωγικές εγκαταστάσεις στην Ελλάδα (Ασπρόπυργος) και στις ΗΠΑ (New Jersey), το δύσκολο 2020 «έσωσε» τις πωλήσεις της, καθώς κατέγραψε αύξηση 10% με την αγορά της Αγγλίας να εμφανίζει τις καλύτερες επιδόσεις. 

Αντίθετα οι πωλήσεις εντός των τειχών λόγω της μείωσης των τουριστικών ροών εμφανίζει μείωση 15%. Ωστόσο η διοίκηση της Μέγας Γύρος είναι αισιόδοξη για την εφετινή χρονιά, πιστεύοντας ότι η κατάσταση με την πανδημία θα ομαλοποιηθεί. 

Θετικά έκλεισε και η δραστηριότητα στις ΗΠΑ το 2020 παρά την μεγάλη έξαρση του κορονοϊού και αυτό λόγω της αύξησης του delivery εκτός των περιοχών του κέντρου της Νέας Υόρκης. 

Από χθες το 20% στην Μέγας Ελληνικός Παραδοσιακός Γύρος Α.Ε. απέκτησε το επενδυτικό κεφάλαιο Elikonos 2 S.C.A. SICAR, μια επένδυση ύψους 4 εκατ. ευρώ.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ