Νέα
  • ΓΔ: 932.96 +2.10%
  • Τζίρος: 86,63 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Πέθανε ο εφοπλιστής Φίλιππος Αλέξανδρος Εμπειρίκος-Κουμουνδούρος

Σε ηλικία 78 ετών έφυγε από τη ζωή το περασμένο Σάββατο, ο εφοπλιστής Φίλιππος Αλέξανδρος Εμπειρίκος-Κουμουνδούρος.

Ήταν απόγονος της γνωστής εφοπλιστικής οικογένειας από τη Χίο του Λεονάρδου ή Λινάρδος Μπειρίκος ή Μπιρίκος, (Χίος 1765 – 1830). Ο εκλιπών ήταν γνωστός στον εφοπλιστικό κόσμο ως Φίλιπ Εμπειρίκος.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του οίκου Baltic Exchange, του οποίου ήταν μέλος για χρόνια, υπήρξε διευθυντής της Embiricos Shipbrokers UK, υπηρέτησε ως πρόεδρος της κορυφαίας ναυτιλιακής ένωσης BIMCO την περίοδο 2007-2009, ενώ διετέλεσε μέλος της εκτελεστικής επιτροπής της Intertanko (Διεθνής Ένωση Πλοιοκτητών Δεξαμενόπλοιων) και της τεχνικής επιτροπής της Lloyd's Register.

Είχε σπουδάσει ναυτική αρχιτεκτονική και ναυτική μηχανική στο Durham University και κατείχε μεταπτυχιακό δίπλωμα στην Οικονομία και Διοίκηση από το MIT.

«Διπλωματούχος ναυπηγός, ήταν πολύ γνωστός στο κύκλωμα ναυτιλιακών συνεδρίων προσφέροντας μεγάλη εικόνα για την τεχνική και εμπορική αξία των πλοίων, σκεπτόμενος πάντα τις συνέπειες του τι θα φέρει στην αγορά ο επόμενος κανονισμός» υπογραμμίζει η ανακοίνωση και προσθέτει: «Ήταν γνώστης της λειτουργίας της Διώρυγας του Παναμά, τόσο πολύ που έγραψε ένα βιβλίο που δημοσιεύτηκε το 2006 «Το κανάλι του Παναμά και η επέκτασή του».

Ο εκλιπών αφήνει πίσω τη σύζυγό του, Nitzia, τις κόρες του, Nitzia Logothetis και Adriana Embiricos-Coumoundouros και τα εγγόνια του.

Λόγω της πανδημίας covid-19, η κηδεία του πραγματοποιήθηκε χθεςστη ρωμαιοκαθολική ενορία του Αγίου Παύλου, σε στενό κύκλο.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ