Νέα
  • ΓΔ: 950.45 -0.13%
  • Τζίρος: 15,57 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Υφαντής: Κράτησε τζίρο και μερίδιο αγοράς στην πανδημία – «Εκρηξη» κερδοφορίας

Πηγή: Intime

Ανοδικά κινήθηκε κατά τη διάρκεια του 2020 η αγορά των αλλαντικών παρά το πλήγμα που δέχτηκαν τα καταστήματα εστίασης και ο ελληνικός τουρισμός εξαιτίας των περιοριστικών μέτρων για τον περιορισμό της εξάπλωσης του COVID-19.

Οι πωλήσεις αλλαντικών αυξήθηκαν σημαντικά στα σούπερ μάρκετ κάτι που συνεχίζεται και τους πρώτους μήνες του 2021 , ενώ η επαναλειτουργία της εστίασης σε συνδυασμό με την καλύτερη πορεία του τουρισμού (συγκριτικά με το 2020) αναμένεται να ενισχύσει περαιτέρω την κατανάλωση.

Μέσα σε αυτό το περιβάλλον, όπως αναφέρεται και στις ετήσιες χρηματοοικονομικές καταστάσεις, η αλλαντοβιομηχανία Υφαντής κατάφερε να διατηρήσει το μερίδιο αγοράς της και να ενδυναμώσει την παραγωγή της τόσο εντός, όσο και εκτός συνόρων, επιβεβαιώνοντας την “στρατηγική μετεξέλιξη της σε ισχυρό όμιλο τροφίμων με έντονο εξωστρεφή προσανατολισμό”.

Πάνω από 10 εκατ. ευρώ τα καθαρά κέρδη

Ειδικότερα σε ό,τι αφορά την περυσινή χρονιά, ο κύκλος εργασιών του ομίλου ανήλθε σε € 159 εκατ. παρουσιάζοντας ανεπαίσθητη μείωση της τάξης του 0,33%, ενώ άνοδο 6,03% εμφάνισε ο τζίρος για την εταιρεία.

Οι πωλήσεις της εταιρείας εκτός Ελλάδας παρέμειναν λίγο πάνω από το 13% επί του συνολικού τζίρου, στα € 21,4 εκατ.

Ακόμη, στο τέλος της χρήσης 2020 το μικτό αποτέλεσμα για τον Όμιλο ανήλθε σε € 58,37 εκατ. και για την εταιρεία σε € 39,46 εκατ. παρουσιάζοντας αύξηση 23,15% και 26,14% αντίστοιχα σε σχέση με το 2019.

Αναφορικά με τα EBITDA, αυτά διαμορφώθηκαν σε € 19,83 εκατ. για τον όμιλο και σε € 11,33 εκατ. ευρώ, δηλαδή υψηλότερα κατά 65,53% και 43,62% αντίστοιχα σε σχέση με την αμέσως προηγούμενη χρονιά.

Τέλος, ο όμιλος Υφαντή κατέγραψε κέρδη προ φόρων €13,41 εκατ. αυξημένα κατά 234,6% από το 2019 και καθαρά κέρδη € 10,63 εκατ. υψηλότερα σε ποσοστό 293% σε σχέση με το πρό πανδημίας έτος.

Βελτιωμένες πωλήσεις από πέρυσι

Σύμφωνα με τη διοίκηση, η πορεία των πωλήσεων του Υφαντή για τη φετινή χρήση εξαρτάται από μια σειρά παραγόντων οι οποίοι ενέχουν βαθμό αβεβαιότητας, όπως είναι η εξέλιξη της πανδημίας σε συνδυασμό με την πρόοδο του προγράμματος εμβολιασμού, η διατήρηση των υφιστάμενων περιοριστικών μέτρων ή η λήψη νέων μέτρων από την Πολιτεία.

Σε κάθε περίπτωση, η διοίκηση αναμένει βελτίωση του κύκλου εργασιών της εταιρείας σε σχέση με τις αντίστοιχες περιόδους του 2020, ειδικά για το β’ εξάμηνο του 2021.

Συνέχιση επενδύσεων

Ο Όμιλος Υφαντή, προς υλοποίηση του επιχειρηματικού του σχεδίου, συνεχίζει τις επενδύσεις σε μηχανολογικό εξοπλισμό και σε κτιριακές εγκαταστάσεις. Έτσι, συνεχίστηκαν ακόμη και εν μέσω πανδημίας οι επενδύσεις στις εγκαταστάσεις του Ομίλου στην Αλεξανδρούπολη προκειμένου να πραγματοποιηθεί με τον εκσυγχρονισμό του μηχανολογικού εξοπλισμού και των κτιριακών εγκαταστάσεων πλήρης εκμετάλλευση των παραγωγικών χώρων, προσδίδοντας βέλτιστο όφελος στο παραγωγικό κόστος και βελτίωση των υπηρεσιών διανομής και εφοδιασμού

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ