Νέα
  • ΓΔ: 1015.48 +1.13%
  • Τζίρος: 73,34 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Σκλαβενίτης: Το νέο «πρόσωπο» του μεγαλύτερου υπερμάρκετ της Αθήνας – Σχέδιο για 40 ανακαινίσεις καταστημάτων το 2022

Σκλαβενίτης / Πηγή: Intime
Σκλαβενίτης / Πηγή: Intime

Στην ανακαίνιση του υπερμάρκετ καταστήματος που βρίσκεται στη Λεωφόρο Αθηνών 93-97 προχώρησε η Σκλαβενίτης. Σύμφωνα με πηγές κοντά στην εταιρεία, το νέο υπερμάρκετ στη Λεωφόρο Αθηνών αποτελεί το μεγαλύτερο υπερμάρκετ Σκλαβενίτης στην Αθήνα, με επιφάνεια άνω των 8.000 τ.μ.

Ουσιαστικά το συγκεκριμένο κατάστημα, το οποίο μέχρι πρότινος λειτουργούσε μόνο στο ισόγειο ενώ στον πάνω όροφο υπήρχε η αποθήκη, πλέον έχει μεγαλώσει τους χώρους σε δύο επίπεδα, στους οποίους οι επισκέπτες θα μπορούν να βρουν μία ευρεία γκάμα ειδών και νέα τμήματα βιβλιοπωλείου, ένδυσης - υπόδησης, ειδών bazaar και ομορφιάς.

Επιπλέον τονίζεται ότι, όπως και στα περισσότερα υπερμάρκετ Σκλαβενίτης, το νέο κατάστημα διαθέτει παιδότοπο και εστιατόριο, καθώς και μεγάλο χώρο στάθμευσης 750 θέσεων.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό της διοίκησης, εντός του 2022 αναμένεται να ανακαινιστούν περισσότερα από 40 καταστήματα Σκλαβενίτης σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας.

Ηλεκτρονικό κατάστημα

Ιδιαίτερα κινητική είναι η εταιρεία και σε ό,τι αφορά το κομμάτι του online. Από τις αρχές Νοεμβρίου, το sklavenitis.gr εξυπηρετεί και την Πάτρα, η οποία πλέον, αποτελεί τον τρίτο σταθμό ενεργοποίησης του ηλεκτρονικού καταστήματος της αλυσίδας μετά την Αττική και την Λάρισα. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η Σκλαβενίτης, έχοντας ως στόχο την εξυπηρέτηση των πελατών της σε όλα τα σημεία - φυσικά καταστήματα και ηλεκτρονικά κανάλια - διατηρεί την ενίσχυση του e-shop και την επέκτασή του σε νέες πόλεις βασικό πυλώνα στον στρατηγικό σχεδιασμό της μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους και για το 2022.

Υψηλοί ρυθμοί ανάπτυξης

Σημειώνεται ότι η Ελληνικές Υπεραγορές Σκλαβενίτης, η οποία έκλεισε το 2020 με τζίρο €3,15 δισ. (+15% από το 2019), επιστρέφοντας για πρώτη φορά σε κέρδη μετά την εξαγορά της Μαρινόπουλος το 2017, «έτρεχε» στο 9μηνο με ρυθμούς 6% σε έναν κλάδο ο οποίος κινούνταν οριακά ανοδικά. Σε επίπεδο ομίλου η περυσινή χρονιά είχε κλείσει με κύκλο εργασιών €3,79 δισ., EBITDA €263,1 και συγκρίσιμα κέρδη προ φόρων €60,3 εκατ.

Επενδύσεις

Αξίζει ακόμη να αναφέρουμε ότι, από το 2017 έως το 2020, η επιχείρηση έχει προβεί στην δημιουργία 6.000 νέων θέσεων εργασίας, αυξάνοντας τον αριθμό των εργαζομένων στους 27.000, ενώ ταυτόχρονα, οι επενδύσεις ξεπέρασαν τα €200 εκατ. και επικεντρώθηκαν:

  • Στην ανακαίνιση άνω των 300 καταστημάτων, στη δημιουργία 5 νέων καταστημάτων και στην ανάπτυξη νέων τμημάτων στα Hypermarkets πανελλαδικά, για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πελατών της
  • Στον ψηφιακό μετασχηματισμό της Σκλαβενίτης, μέσω της εισόδου της στο ηλεκτρονικό εμπόριο και στην υλοποίηση των απαραίτητων υποδομών, όπως η δημιουργία νέου Κέντρου Διανομής Παραγγελιών στην Πέτρου Ράλλη και η ανακαίνιση του υπάρχοντος στον Γέρακα
  • Στην ενοποίηση βασικών συστημάτων, μέσω εγκατάστασης και λειτουργίας ολοκληρωμένου πληροφοριακού συστήματος SAP ERP
Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ