Νέα
  • ΓΔ: 801.13 +1.05%
  • Τζίρος: 39,43 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Twitter: Παραιτήθηκε από διευθύνων σύμβουλος ο Jack Dorsey - Ανοδος της μετοχής

Jack Dorsey
AP Photo - O παραιτηθείς διευθύνων σύμβουλος του Twitter, Jack Dorsey

O διευθύνων σύμβουλος του Twitter, Jack Dorsey, παραιτήθηκε από επικεφαλής της εταιρείας κοινωνικής δικτύωσης και τη θέση του αναλαμβάνει ο έως σήμερα τεχνικός διευθυντής της, Parag Agrawal. 

Η μετοχή της εταιρείας σημείωνε άνοδο άνω του 3% μετά την ανακοίνωση για την αλλαγή φρουράς.

Ο 45χρονος Dorsey ήταν CEO τόσο του Twitter όσο και της Square, της εταιρεία ψηφιακών πληρωμών του. Ο Dorsey θα παραμείνει μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου έως τη λήξη της θητείας του με τη γενική συνέλευση των μετόχων το 2022, σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας.

Ο οικονομικός διευθυντής της εταιρείας, Bret Taylor, θα γίνει πρόεδρος του Δ. Σ., αντικαθιστώντας τον Patrick Pichette, έναν πρώην στέλεχος της Google, ο οποίος θα παραμείνει στο Δ.Σ. ως πρόεδρος της Ελεγκτικής Επιτροπής.  

«Αποφάσισα να αποχωρήσω από το Twitter, επειδή πιστεύω ότι η εταιρεία είναι έτοιμη να μετακινηθεί από τους ιδρυτές της», ανέφερε ο Dorsey σε δήλωσή του, αν και δεν ανέφερε άλλες λεπτομέρειες για τους λόγους που αποφάσισε να παραιτηθεί.

Τώρα, είναι ο Agrawal που θα πρέπει να πετύχει τους επιθετικούς στόχους του Twitter. Η εταιρεία είχε αναφέρει φέτος ότι στοχεύει σε 315 εκατομμύρια καθημερινούς ενεργούς χρήστες έως το τέλος του 2023 και τουλάχιστον να διπλασιάσει τα ετήσια έσοδά της το έτος αυτό.

Ο Agrawal είναι στο Twitter περισσότερο από μία δεκαετία και από το 2017 ήταν ο CTO της εταιρείας, όντας υπεύθυνος για τη στρατηγική που χρησιμοποιεί την τεχνητή νοημοσύνη και το machine learning.  

 

Με πληροφορίες από CNBC

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ