Νέα
  • ΓΔ: 1015.48 +1.13%
  • Τζίρος: 73,34 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΕΛΠΕ: Οι εργαζόμενοι στηρίζουν τον πράσινο μετασχηματισμό της εταιρείας

Ελληνικά Πετρέλαια / Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ελληνικά Πετρέλαια / Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

«Στηρίζουμε την ισχυρή θέληση για μετασχηματισμό των ΕΛΠΕ στον νέο ενεργειακό χάρτη και συμβάλλουμε στην προσαρμογή του στις νέες απαιτήσεις, στην επέκταση των ΑΠΕ και στην επίτευξη του προγράμματος Vision 2025».

Αυτό σημείωσε ο πρόεδρος του πανελλήνιου σωματείου εργαζομένων στα Ελληνικά Πετρέλαια, Παναγιώτης Οφθαλμίδης, κατά τη διάρκεια συνέντευξη Τύπου.

«Περνάμε σε μία νέα εποχή που θα αφήσει το αποτύπωμά της και θα αφορά πράσινα προϊόντα», ανέφερε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι η διείσδυση των ΑΠΕ στην εταιρεία θα φθάσει άμεσα στο 25%.

«Ως ένας μεγάλος όμιλος στη ΝΑ Ευρώπη, μπαίνουμε δυναμικά στο παιχνίδι», τόνισε ο κ. Οφθαλμίδης και επισημαίνοντας ότι ο ενεργειακός μετασχηματισμός στη χώρα πρέπει να γίνεται με προσεκτικά βήματα, με σχεδιασμό, ενώ εξέφρασε επιφυλάξεις ως προς την επίτευξη των κλιματικών στόχων τόσο σε εθνικό όσο και σε διεθνές επίπεδο.

Ο ίδιος ξεκαθάρισε ότι οι εργαζόμενοι υπερασπίζονται τον δημόσιο χαρακτήρα των ΕΛΠΕ, που προϋποθέτει την αποφασιστική συμμετοχή του Δημοσίου στη μετοχική σύνθεση και τη διοίκηση των ΕΛΠΕ. Όπως είπε, «προστατεύουμε τα δικαιώματα και συμφέροντα των εργαζομένων». «Θα διαφυλάξουμε ως κόρη οφθαλμού τον δημόσιο χαρακτήρα των ΕΛΠΕ», συμπλήρωσε.

Επιπλέον, επεσήμανε ότι είναι αναγκαία η συμμετοχή των εκπροσώπων των εργαζομένων στο ΔΣ της νέας εταιρείας συμμετοχών (holding ΕΛΠΕ ΑΕ). «Η συμβολή των εργαζομένων ήταν πάντα θετική σε κάθε ενέργεια που διασφάλιζε τα συμφέροντά τους αλλά και τα συμφέροντα της εταιρείας», υπογράμμισε ο κ. Οφθαλμίδης.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Προσωπικού ΕΚΟ (ΠΕΠΕΚΟ), Σάκης Σπυράντης, ανέφερε ότι η πρόταση για συμμετοχή των εκπροσώπων των εργαζομένων με δύο θέσεις στο ΔΣ δεν έχει συντεχνιακό χαρακτήρα, αλλά πρόκειται για ευρωπαϊκή καλή πρακτική που θα διασφαλίσει την καλή λειτουργία της εταιρείας.

Τέλος, σημειώνεται ότι στη συνέντευξη Τύπου δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στις προοπτικές των ΑΠΕ, του υδρογόνου, αλλά και της διύλισης για την επίτευξη της κλιματικής ουδετερότητας.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ