Νέα
  • ΓΔ: 893.23 +1.62%
  • Τζίρος: 79,36 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Μυτιληναίος: Αναβαθμίζει το outlook της σε «ΒΒ» η Standard & Poor's

Σε «θετικό» «ΒΒ» από «σταθερό» αναβαθμίζει το outlook της Mytilineos  η Standard & Poor' s λόγω της  αναπτυξιακής πορείας της εταιρείας.

Η αλλαγή του outlook δημιουργεί προσδοκίες για αναβάθμιση εντός του επόμενου 12μηνου καθώς η ελληνική εταιρεία κινείται προς μεγαλύτερα μεγέθη EBITDA και χαμηλότερη μόχλευση.

Ο οίκος βλέπει έκρηξη κερδών, καθώς η εταιρεία ανταποκρίνεται με επιτυχία στις προκλήσεις και είναι έτοιμη για την ολοκλήρωση των μεγάλων επενδύσεων, με αιχμή το επενδυτικό πρόγραμμα του Τομέα Ανάπτυξης Ανανεώσιμων Πηγών & Αποθήκευσης Ενέργειας. Σημειώνει επίσης πως το διαφοροποιημένο μοντέλο της εταιρείας αποδίδει και ανταποκρίνεται με επιτυχία στις προκλήσεις.

Δίνει μάλιστα και προοπτική για αναβάθμιση βάσει των επιδόσεων κυρίως στις ΑΠΕ, επιβεβαιώνοντας κατ’ αυτό τον τρόπο και όλες τις πρόσφατες εκθέσεις αναλυτών που αναβαθμίζουν την τιμή στόχο για την εταιρεία σε τιμές αρκετά πάνω από τα 20 ευρώ.

Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με το «βασικό» σενάριο της S&P ο οίκος αξιολόγησης περιμένει η Mytilineos να καταγράψει EBITDA άνω των 500 εκατ. ευρώ το 2022, έναντι 350 εκατ. ευρώ το 2021.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ