Νέα
  • ΓΔ: 950.42 -0.13%
  • Τζίρος: 17,58 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

JYSK Ελλάδας: Αποτελέσματα ρεκόρ-Η επίδραση από τις διαταραχές στην παγκόσμια εφοδιαστική αλυσίδα

Με αποτελέσματα ρεκόρ έκλεισε το οικονομικό έτος 2020/2021 για την JYSK Ελλάδας, τόσο σε επίπεδο πωλήσεων, όσο και σε EBIT. Ειδικότερα ο τζίρος ανήλθε σε 49,41 εκατ. ευρώ. αυξημένος κατά 26,4% συγκριτικά με την αμέσως προηγούμενη χρήση, ενώ τα EBIT διαμορφώθηκαν σε 4,485 εκατ. ευρώ ενώ το οικονομικό έτος 2019/2020 ήταν ελάχιστα πάνω από το μηδέν.

Ο Sandor Szimeiszter, Country Manager JYSK Ελλάδας, Ουγγαρίας και Αυστρίας σχολίασε σχετικά ότι «ήταν μια δύσκολη χρονιά για τη JYSK στην Ελλάδα αλλά και σε όλες τις υπόλοιπες χώρες για τους γνωστούς λόγους, αλλά παρόλα αυτά ήταν ταυτόχρονα και η πιο επιτυχημένη μας χρονιά από το 2015 που η JYSK ξεκίνησε τη λειτουργία της στην Ελλάδα. Ειδικά σε κατηγορίες όπως έπιπλα σπιτιού και κήπου και στρώματα οι πωλήσεις αυξήθηκαν πολύ σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά».

Πωλήσεις υψηλότερες και από τα προ πανδημίας επίπεδα

Πηγές της εταιρείας υπογραμμίζουν ότι από τον περασμένο Μάιο που έγινε επανεκκίνηση της αγοράς παρατηρείται «ξέφρενη αύξηση των πωλήσεων, οι οποίες στα περισσότερα καταστήματα είναι υψηλότερες και από τα προ πανδημίας επίπεδα». Πρόσθεσαν ότι το Black Friday «πήγε εξαιρετικά καλά για την εταιρεία μας και πλέον ετοιμαζόμαστε για τη χριστουγεννιάτικη αγορά».

Το πλάνο

Στο τρέχον οικονομικό έτος που θα λήξει τον Αύγουστο του 2022, η JYSK έχει πλάνο να ανοίξει 8 νέα καταστήματα αλλά και να ανακαινίσει 8 παλιά, με στόχο να αναβαθμιστούν με βάση το νέο concept καταστημάτων που εφαρμόζει παγκοσμίως η JYSK.

«Επενδύουμε διαρκώς στην ανακαίνιση των καταστημάτων μας έτσι ώστε οι πελάτες μας να μπορούν να βιώνουν μια ξεχωριστή αγοραστική εμπειρία σε ένα σύγχρονο εμπορικό περιβάλλον» ανέφερε ο κ. Szimeiszter.

Το επόμενο νέο κατάστημα της αλυσίδας αναμένεται να ανοίξει με την έλευση της νέας χρονιάς, στα Βριλήσσια.

Σε ό,τι αφορά το πλάνο ανακαινίσεων, μετά από τα Πατήσια όπου έγινε πέρυσι η πρώτη ανακαίνιση, θα ακολουθήσουν στις αρχές του 2022 τα καταστήματα σε Βάρη και Ελληνικό.

Ελλείψεις και ανατιμήσεις

Αναφορικά με τις επιπτώσεις των διαταραχών στην παγκόσμια εφοδιαστική αλυσίδα αλλά και των μεγάλων αυξήσεων τιμών σε Ενέργεια, πρώτες ύλες και ναύλα, οι ίδιες πηγές παραδέχονται ότι το περιβάλλον αυτό έχει επηρεάσει ασφαλώς και την JYSK Ελλάδος.

Σε κάποιους κωδικούς, δηλαδή, παρατηρούνται ελλείψεις, κάτι το οποίο οφείλεται σε προβλήματα που αντιμετωπίζει η παραγωγή σε συνδυασμό με τη σύνδεση αυτής με τις αποθήκες, αν και το γεγονός ότι η χώρα μας εξυπηρετείται πλέον από τις αποθήκες της εταιρείας στη Βουλγαρία (από την Πολωνία πριν) εξασφαλίζει μεγαλύτερη επάρκεια προϊόντων και ταχύτερους ρυθμούς αναπλήρωσης για την ελληνική αλυσίδα.

Τέλος, σε ό,τι αφορά τις ανατιμήσεις, η εταιρεία έχει απορροφήσει σημαντικό μέρος των τεράστιων αυξήσεων που έχει υποστεί στο λειτουργικό της κόστος, ωστόσο σε γενικές γραμμές έχουν περάσει αυξήσεις στα περισσότερα προϊόντα.

Η JYSK σε αριθμούς

Σημειώνεται ότι η JYSK διαθέτει σήμερα 47 καταστήματα και απασχολεί 387 υπαλλήλους στην Ελλάδα. Σε παγκόσμιο επίπεδο η JYSK διαθέτει περισσότερα από 3.000 καταστήματα σε 50 χώρες σε όλον τον κόσμο, ενώ εμφάνισε για το οικονομικό έτος 2020/2021 τζίρο 4,4 δισ. ευρώ και EBIT 610 εκατ.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ