Νέα
  • ΓΔ: 860.06 +1.03%
  • Τζίρος: 79,81 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

EY: Οι εξαγωγές στην κορυφή της ατζέντας των οικογενειακών επιχειρήσεων

Η εξαγωγική δραστηριότητα των ελληνικών οικογενειακών επιχειρήσεων και η δημιουργία μακροπρόθεσμης αξίας, αποτέλεσαν το αντικείμενο της συμμετοχής της EY Ελλάδος στο 3rd Family Business Conference, που διοργάνωσε η Palladian Conferences, την Τρίτη 30 Νοεμβρίου στη Θεσσαλονίκη. 

Στη δημιουργία μακροπρόθεσμης αξίας από τις οικογενειακές επιχειρήσεις επικεντρώθηκε στην ομιλία της η κα Ευτυχία Κασελάκη, Εταίρος στο Τμήμα Συμβουλευτικών Υπηρεσιών και Συμβουλευτικών Υπηρεσιών Ανθρώπινου Δυναμικού, και Επικεφαλής Ιδιωτικού Τομέα της EY Ελλάδος.

Όπως εξήγησε, διάφορες πιέσεις και νέες προτεραιότητες μετασχηματίζουν τις ατζέντες των επιχειρήσεων παγκοσμίως, οδηγώντας στην υιοθέτηση χαρακτηριστικών που απαντούν σε αυτά των οικογενειακών, όπως μια μακροπρόθεσμη θεώρηση.

Συγκεκριμένα, όλο και περισσότερες εστιάσουν σε έναν νέο εταιρικό σκοπό που τοποθετεί τα ενδιαφερόμενα μέρη τους στο επίκεντρο, και στοχεύει – πέρα από τα οικονομικά αποτελέσματα – στη δημιουργία μακροπρόθεσμης αξίας για τους πελάτες, τους ανθρώπους και την κοινωνία. 

«Η εταιρική διακυβέρνηση, αναδεικνύεται σε κρίσιμό παράγοντα για την ατζέντα δημιουργίας μακροπρόθεσμης αξίας των οικογενειακών επιχειρήσεων, αλλά και για τη γενικότερη ανάπτυξή τους, με ιδιαίτερη έμφαση στα χαρακτηριστικά του διοικητικού συμβουλίου, όπου η συμμετοχή ανεξάρτητων ειδικών είναι σημαντική, όπως και η εξασφάλιση της διαφορετικότητας και η επιδίωξη των "υγειών" διαφωνιών, τον εντοπισμό και την προετοιμασία των μελλοντικών ηγετών και της διαδοχής» τόνισε η ομιλήτρια.

Κλείνοντας, η κα Κασελάκη παρέθεσε επτά παράγοντες για την επιτυχία, που θα πρέπει να λάβουν υπόψη οι οικογενειακές επιχειρήσεις: προσφορά στην κοινωνία, επενδύσεις σε καινοτομία και τεχνολογία, αξιοποίηση των ταλέντων της επόμενης γενιάς, προστασία του περιβάλλοντος, αξιοποίηση της εξειδίκευσης των εξωτερικών συνεργατών, πάθος για αυτό που κάνουν και, τέλος, προσήλωση στον εταιρικό σκοπό τους. 

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ