Νέα
  • ΓΔ: 932.96 +2.10%
  • Τζίρος: 86,63 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Amazon Web Services: Μεγάλη επένδυση σε cloud στην Ελλάδα - Συνάντηση με Κ. Μητσοτάκη

Πηγή: AP Photos

Συνάντηση με στελέχη της Amazon Web Services (AWS), με αντικείμενο τη μεγάλη επένδυση της εταιρείας στη χώρα μας για υπηρεσίες cloud, σε συνέχεια των σημερινών ανακοινώσεων της Amazon Web Services στις ΗΠΑ, θα έχει αύριο, Παρασκευή 3/12, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης στις 9:30 το πρωί.

Σήμερα o αντιπρόεδρος και Chief Technology Officer της amazon.com, Werner Vogels, ανακοίνωσε τη δημιουργία 30 νέων «τοπικών ζωνών» (local zones) σε 21 χώρες ανά τον κόσμο, τονίζοντας ότι με αυτό τον τρόπο η AWS δίνει λύση στις τεράστιες ανάγκες και τη ζήτηση που υπάρχει για τη μετάβαση στο cloud, αλλά και ακόμα πιο γρήγορες αποκρίσεις.

Οι «τοπικές ζώνες» της AWS είναι υποδομές cloud που συμπεριλαμβάνουν αποθήκευση, υπολογιστική ισχύ και μια μεγάλη βεντάλια υπηρεσιών, οι οποίες δίνουν τη δυνατότητα στους πελάτες τη δυνατότητα να τρέχουν εφαρμογές της AWS που απαιτούν  ταχύτατη απόκριση.

Σε ό,τι αφορά την Ευρώπη, επενδύσεις για τις νέες υποδομές θα γίνουν σε Ελλάδα, Αυστρία, Βέλγιο, Τσεχία, Γερμανία, Πορτογαλία, Ολλανδία και Πολωνία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Amazon Web Services διαθέτει πάνω από το 45% της αγοράς cloud διεθνώς, με συνολικά έσοδα στο τρίτο τρίμηνο του προηγούμενου έτους στα 11,6 δισ. δολάρια.

Στην αυριανή σύσκεψη θα συμμετάσχουν ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Αδωνις Γεωργιάδης, ο υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης και οι υπουργοί Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης και Ακης Σκέρτσος.

Θυμίζουμε ότι αρκετά κοντά στην έναρξη κατασκευής των Datacenter στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής βρίσκεται η Microsoft Ελλάδας όπως επισήμανε μιλώντας πρόσφατα στην Ημερησία και στο «Ημερησία Talks» ο Διευθύνων Σύμβουλος της Microsoft για Ελλάδα, Κύπρο και Μάλτα, Θεοδόσης Μιχαλόπουλος.

Ο κ. Μιχαλόπουλος αποκάλυψε πως η εταιρεία έχει ήδη εξασφαλίσει στην Ανατολική Αττική το πρώτο σημείο για τη μια από τις τρεις εγκαταστάσεις Datacenter.

Ενα χρόνο μετά τις εξαγγελίες για την πρωτοβουλία «GR for Growth», ο ίδιος εκτιμά πως θα έχει ολοκληρωθεί σε 2 - 3 χρόνια η κατασκευή των εγκαταστάσεων Datacenter, που χωροθετούνται και οι τρεις στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής. «Η απόστασή τους δεν θα είναι μικρή αλλά δεν θα είναι και πολύ μεγάλη», λέει ο ίδιος χαρακτηριστικά.  

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ