Νέα
  • ΓΔ: 860.06 +1.03%
  • Τζίρος: 79,81 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Σύνδεσμος ΚΕΚ: Να υλοποιηθεί με τηλεκατάρτιση το πρόγραμμα voucher ανέργων 30-49 ετών

Υπουργείο Παιδείας / Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Υπουργείο Παιδείας / Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Με επιστολές του προς τα συναρμόδια υπουργεία Παιδείας και Εργασίας, ο Ελληνικός Σύνδεσμος Εταιρειών Κέντρων Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΕΛΣΕΚΕΚ) ζητάει η υλοποίηση του προγράμματος voucher ανέργων 30-49 ετών, να γίνει μέσω τηλεκατάρτισης, αντί της διά ζώσης διδασκαλίας, όπως προβλεπόταν αρχικά, λόγω της πανδημίας του COVID-19.

Οπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΕΛΣΕΚΕΚ, τα Κέντρα Διά Βίου Μάθησης, που περιλαμβάνονται στο σχετικό μητρώο του υπουργείου Εργασίας, για να παρέχουν σχετικές υπηρεσίες εκπαίδευσης, έχουν αξιολογηθεί και εγκριθεί με βάση τη δυνατότητά τους να παρέχουν εξ αποστάσεως εκπαίδευση μέσω τηλεκατάρτισης, καθώς διαθέτουν την απαιτούμενη τεχνολογική υποδομή.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, κρίνεται επιβεβλημένο η εκπαίδευση να πραγματοποιηθεί μέσω σύγχρονης τηλεκατάρτισης, προστατεύοντας την υγεία, τόσο των ίδιων των συμμετεχόντων, όσο και των εκατοντάδων εργαζομένων και εκπαιδευτών των Κέντρων Διά Βίου Μάθησης, που συμμετέχουν στο πρόγραμμα.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ