Νέα
  • ΓΔ: 907.55 +0.38%
  • Τζίρος: 4,77 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Fourlis: Τα σχέδια για το δίκτυο των IKEA και το retail park στο Ελληνικό

Την κατασκευή δυο νέων καταστημάτων IKEA σε Ηράκλειο Κρήτης και Πάτρα δρομολογεί ο όμιλος Fourlis, όπως ανέφερε σήμερα στα εγκαίνια του καταστήματος νέας γενιάς IKEA στο The Mall Athens, ο επικεφαλής του ομίλου, Βασίλης Φουρλής.

Παράλληλα αναφέρθηκε στο πρωτοποριακό κατάστημα IKEA που θα κατασκευαστεί στο Ελληνικό, όπου η Fourlis συνεργάζεται με τη Lamda Development για τη δημιουργία ενός «μοναδικού στο ελληνικό retail park».

Ο κ.Φουρλής σημείωσε μεταξύ άλλων στη σύντομη ομιλία του ότι «πριν από 20 χρόνια άνοιξε το πρώτο κατάστημα στην Ελλάδα στη Θεσσαλονίκη και ξεκινήσαμε ένα ταξίδι που προσφέρει ομορφιά στην καθημερινότητα των πολλών ανθρώπων».

Το δίκτυο 

Σήμερα το δίκτυο IKEA περιλαμβάνει 7 μεγάλα καταστήματα σε τρεις χώρες, ένα μεσαίο κατάστημα στη Βουλγαρία, ενώ έχει ήδη ξεκινήσει η δημιουργία των καταστημάτων νέας γενιάς με το πρώτο στον Πειραιά και το δεύτερο στο The Mall Athens.

Παράλληλα υπάρχουν 10 σημεία παραλαβής και παράδοσης σε Ελλάδα, Βουλγαρία και Κύπρο.

Επενδύσεις άνω των 250 εκατ. ευρώ 

Ο επικεφαλής του ομίλου Fourlis σημείωσε ότι σε αυτά τα 20 χρόνια έχουν γίνει επενδύσεις άνω των 250 εκατ. ευρώ προσθέτοντας ότι «το ταξίδι συνεχίζεται με όρεξη και ταχύτητα, όπως το απαιτούν οι καιροί και οι καταναλωτές».

Τέλος ο κ.Φουρλής αναφέρθηκε ακόμη στο αυτοματοποιημένο κέντρο logistics, χάρη στο οποίο «έχουμε ηγετική θέση στο e-commerce» ενώ «αποτέλεσε μεγάλο πλεονέκτημα για εμάς στην πανδημία».

Το νέο κατάστημα στο The Mall Athens 

Για το νέο κατάστημα νέας γενιάς το οποίο άνοιξε τις πόρτες του στο κοινό στο The Mall Athens τονίστηκε ότι πρόκειται για ένα νέο concept, που έχει στόχο «να απευθυνθούμε σε περισσότερους καταναλωτές, εκεί που ζουν και εργάζονται, να είναι πιο προσβάσιμα τα καταστήματα».

Το κατάστημα στο The Mall Athens είναι μεγέθους 1.900 τμ, διαθέτει εξειδικευμένο προσωπικό 69 ατόμων, ενώ οι επισκέπτες του μπορούν να δοκιμάσουν πάνω από 1.300 προϊόντα για παράδοση την ίδια ημέρα. Παράλληλα έχει ψηφιακά εργαλεία, εξυπηρετώντας και την omnichannel προσέγγιση του ομίλου. 

Μέσα στο κατάστημα «νέας γενιάς» οι πελάτες έχουν τη δυνατότητα να ακολουθήσουν ελεύθερα όποια διαδρομή θέλουν, ώστε να εξυπηρετηθούν γρήγορα και εύκολα ανάλογα με τις ανάγκες τους. Μπορούν να χρησιμοποιούν το τηλέφωνό τους για να σκανάρουν τα αντικείμενα για αγορά καθώς περιηγούνται μέσα στο κατάστημα.

Για τα μεγαλύτερα έπιπλα οι καταναλωτές μπορούν να βάλουν την παραγγελία τους για παράδοση στο σπίτι ή για δωρεάν παραλαβή από τα καταστήματα ΙΚΕΑ στο Αεροδρόμιο και τον Κηφισό. Μπορούν ακόμη να περιηγηθούν στο internet για να δουν όλες τις λεπτομέρειες γύρω από τα προϊόντα.

Το νέο κατάστημα ΙΚΕΑ διαθέτει εστιατόριο με 128 θέσεις, ενώ στο σουηδικό κατάστημα τροφίμων φιλοξενούνται 80 επιλεγμένα προϊόντα.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ