Νέα
  • ΓΔ: 860.06 +1.03%
  • Τζίρος: 79,81 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

My market: Το πλάνο ενίσχυσης του δικτύου το 2022 - Στην Ομόνοια άνοιξε το 231ο κατάστημα

Στα 231 καταστήματα έκλεισε η χρονιά για το δίκτυο των My market, καθώς την περασμένη Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου, πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του νέου καταστήματος της αλυσίδας στην Ομόνοια.

Το συγκεκριμένο κατάστημα, το οποίο στεγάζεται σε νεοκλασικό κτίριο στην Ομόνοια, έχει διπλή είσοδο, τόσο από την 28ης Οκτωβρίου 7, όσο και στον πεζόδρομο απέναντι από το ΝΕΟΝ. Θυμίζουμε ότι, φέτος, ο όμιλος πρόσθεσε τρία ακόμη νέα καταστήματα My Market στο δίκτυο και πιο συγκεκριμένα, σε Πύλαια Θεσσαλονίκης, Άγιο Δημήτριο και Άρτα

Τα σχέδια για το επόμενο έτος

Σύμφωνα με τη διοίκηση της αλυσίδας, αιχμή του δόρατος παραμένει ο κλασσικός τύπος super market, δηλαδή τα καταστήματα εμβαδού 800-1.500 τ.μ. και με αυτά, επιδιώκει να ενισχύει το δίκτυο της. Στόχος για την επόμενη χρονιά είναι το άνοιγμα 5-6 νέων καταστημάτων τέτοιου τύπου.

Στροφή του κόσμου στα μικρότερα καταστήματα

Ο διευθύνων σύμβουλος της Metro ΑΕΒΕ, Αριστοτέλης Παντελιάδης ανέφερε πριν από μερικές ημέρες, ότι, με το που επανέλθει η κανονικότητα με την εξομάλυνση της πανδημίας, «θα ανατραπεί η τάση υπεραπόδοσης των hyper markets που χαρακτήρισε την αγορά από τότε που ξέσπασε η πανδημία του Covid-19 και θα δούμε τους καταναλωτές να επιστρέφουν στο είδος και στα μεγέθη των καταστημάτων που επέλεγαν πριν την πανδημία, γεγονός που θα επιφέρει σημαντικές αλλαγές στο μοντέλο κατανάλωσης».

Στα περυσινά επίπεδα ο φετινός τζίρος

Σε ό,τι αφορά τον φετινό τζίρο των My market, αυτός εκτιμάται ότι θα κλείσει στα επίπεδα του 2020, επίδοση ικανοποιητική αν συνυπολογίσουμε την πολύ υψηλή περυσινή βάση, αλλά και τις εκτιμήσεις αναλυτών και παραγόντων του κλάδου, που έκαναν λόγο για πτώση των πωλήσεων.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ