Νέα
  • ΓΔ: 1464.39 +0.45%
  • Τζίρος: 74,66 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ελλάκτωρ: Στη μάχη η REDS και το ακίνητο της Ρουμανίας

Ελλάκτωρ
Πηγή: Ελλάκτωρ

Στις 22 Ιανουαρίου, οπότε και πραγματοποιείται η έκτακτη γενική συνέλευση της REDS με θέμα την πώληση μεγάλου ακινήτου στην Ρουμανία, και όχι στις 27 Ιανουαρίου που θα συνεχιστεί η έκτακτη Γ.Σ. της ΕΛΛΑΚΤΩΡ, θα δοθεί η επόμενη μάχη μεταξύ της ολλανδικής Reggeborgh και των εφοπλιστών Γ. Καϋμενάκη και Δημ. Μπάκου για τον διοικητικό έλεγχο του ισχυρού ομίλου.

Χθες, κατά τη διάρκεια της έκτακτης γενικής συνέλευσης της ΕΛΛΑΚΤΩΡ η πλευρά των Ολλανδών ζήτησε να πραγματοποιηθεί η επαναληπτική συνέλευση νωρίτερα από τις 22 Ιανουαρίου ώστε να αποτραπεί η συγκεκριμένη πώληση. Ήταν, βέβαια, μια παράκληση αφού με βάση το νόμο, η συνέλευση θα συνεχιστεί στις 27 Ιανουαρίου, όπως ζήτησαν δύο εκ των βασικών μετόχων της ΕΛΛΑΚΤΩΡ.

► Διαβάστε: Στην παράταση θα κριθεί το μέλλον του Ομίλου

Πρόκειται για ακίνητο «μεγάλης αξίας», όπως ανέφεραν από την Reggeborgh, και συγκεκριμένα για οικόπεδο οκτώ στρεμμάτων στο κέντρο του Βουκουρεστίου, επί της οδού 96 Splaiul Unirii, εντός του οποίου υπάρχουν παλαιά κτίρια (αποθήκες, εργαστήρια και γραφεία) κάποια από τα οποία είναι γκρεμισμένα ή ετοιμόρροπα. Η αξία του έχει αποτιμηθεί  από την Deloitte σε περίπου 6,5 εκατ. ευρώ.

Στις 4 Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκε έκτακτη γενική συνέλευση της REDS που είχε ζητήσει ο κ. Χρήστος Παναγιωτόπουλος με στόχο να αποτραπεί η συγκεκριμένη πώληση. Ο κ. Παναγιωτόπουλος είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος μέτοχος της REDS, με ποσοστό άνω του 10% και βρίσκεται εδώ και μήνες σε σκληρή διαμάχη με τη διοίκηση τόσο της εταιρείας ακινήτων, όσο και της μητρικής ΕΛΛΑΚΤΩΡ. Μάλιστα είναι ένας από τους τρεις μετόχους, που μαζί με την Reggeborgh ζητούν την αλλαγή διοίκησης στην ΕΛΛΑΚΤΩΡ.

► Διαβάστε: Οι δύο λόγοι που οι Ολλανδοί ζητούν αλλαγή διοίκησης

Ωστόσο στις 4 Ιανουαρίου ο κ. Παναγιωτόπουλος κατέθεσε αίτημα για αναβολή της συνέλευσης της REDS για τις 22 Ιανουαρίου ώστε να έχει προηγηθεί η (χθεσινή) Γ.Σ. της ΕΛΛΑΚΤΩΡ. Πιθανώς θεωρούσε πως χθες θα επικρατούσε η πλευρά των Ολλανδών και θα σταματούσε και η διαδικασία πώλησης του ακινήτου στο Βουκουρέστι. Όμως χθες υπήρξε αναβολή της μεγάλης μάχης για τη διοίκηση της ΕΛΛΑΚΤΩΡ για τις 27 Ιανουαρίου. Αναμένεται πως στην προσεχή Γ.Σ. της REDS θα επιχειρηθεί εκ νέου από την πλευρά της Reggeborgh και του κ. Παναγιωτόπουλου να αναβληθεί η λήψη απόφασης για την πώληση του οικοπέδου.

Μέχρι τις 22 και 27 Ιανουαρίου, που πραγματοποιούνται οι Γ.Σ. των REDS και ΕΛΛΑΚΤΩΡ, οι εξελίξεις θα είναι πυκνές. Αναμένεται κατ’ αρχήν η υλοποίηση της συμφωνίας μεταξύ της πλευράς Καλλιτσάντση και των κ.κ. Καϋμενάκη και Μπάκου για την αγορά του μεγαλύτερου ποσοστού που κατέχει στην ΕΛΛΑΚΤΩΡ. Χθες οι δύο εφοπλιστές εμφανίστηκαν στη συνέλευση, μέσω της Invesco με το 5% των μετοχών, αλλά με την υλοποίηση της συμφωνίας το ποσοστό τους θα φτάσει το 23,33%.

Ολοι «μετρούν τα κουκιά» με την ολλανδική πλευρά να διαρρέει χθες πως η σημερινή διοίκηση και οι δύο εφοπλιστές δέχθηκαν το κοινής αποδοχής προεδρείο (τους δικηγόρους κ.κ. Νικόλαο Πιμπλή και Νικόλαο Ξενογιάννη για τις θέσεις του προέδρου και του γραμματέα) ώστε να μην υπάρξει ψηφοφορία και καταγραφούν τα δύο στρατόπεδα. Η πλευρά των εφοπλιστών και της διοίκησης Αναστ. Καλλιτσάντση διαρρέει πως έχει εξασφαλίσει τη στήριξη και άλλων μετόχων και συνεπώς δεν έχει τέτοιες ανησυχίες. Τις επόμενες ημέρες πιθανώς θα γίνουν πιο σαφείς οι μετοχικές ισορροπίες.

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ