Νέα
  • ΓΔ: 1052.43 +0.71%
  • Τζίρος: 63,73 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Στ. Καφούνης: Ακόμα και σήμερα υπάρχουν προσφορές- Η αγορά περιμένει τον κόσμο

Ερμού
Πηγή: Ευρωκινηση

«Η αγορά έχει ντυθεί με τα γιορτινά της και περιμένει τον κόσμο με γεμάτα ράφια, καλές τιμές και χαρούμενο κλίμα. Δεν επιβεβαιώθηκαν οι Κασσάνδρες που έκαναν λόγο για ελλείψεις ή για ακρίβεια. Η λιανική έχει κάνει εξαιρετική δουλειά, μια βόλτα στην αγορά αποδεικνύει αυτό που λέω. Ακόμα και σήμερα υπάρχουν προσφορές» τόνισε μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα ο πρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου Αθήνας, Σταύρος Καφούνης.

«Ακρίβεια υπάρχει στα τρόφιμα, στην βενζίνη, στην ενέργεια, κάτι που στερεί εισόδημα από τους καταναλωτές, γεγονός που δικαιολογεί το ότι οι τζίροι κινούνται σε πτωτικούς ρυθμούς παρότι από το προηγούμενο Σάββατο έχουμε μπει σε γιορτινούς ρυθμούς», πρόσθεσε παράλληλα.

«Είναι βέβαιο ότι θα περάσουμε κάτω από τον πήχη του 2019»

Ο κ. Καφούνης ανέφερε πως «για να φτάσει η τιμή στο ράφι να είναι όσο ήταν πριν 6 μήνες, σημαίνει ότι κάποιος έχει δώσει μεγάλη μάχη, έχει απορροφήσει το κόστος της μεταφοράς το οποίο έχει ακριβύνει και έχει καταφέρει να συγκρατήσει τα νούμερα στα επιθυμητά επίπεδα. Είναι μια τεράστια προσπάθεια που γίνεται καθημερινά. Τηρούνται όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα, είναι μια όαση ασφάλειας η λιανική και το παραδέχονται όλοι».

«Η αγορά δεν έχει κινηθεί στα επιθυμητά επίπεδα, υπογράμμισε αφού με την ανακοίνωση των μέτρων εδώ και 1,5-2 μήνες η αγορά κινήθηκε αμέσως πτωτικά», σημείωσε παράλληλα και κατέληξε λέγοντας «δυστυχώς επιβεβαιώθηκαν οι προβλέψεις και είναι βέβαιο ότι θα περάσουμε κάτω από τον πήχη του 2019. Γι’ αυτό η πολιτεία πρέπει να διατηρήσει στοχευμένα την στήριξη σε αυτούς που ακόμα πλήττονται».

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ