Νέα
  • ΓΔ: 1458.52 +0.43%
  • Τζίρος: 98,77 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ (Ζαγόρι): Τα σχέδια μετά τα deals με Danone και Green Cola - Νέες επενδύσεις

Συνεχίζει με αμείωτη ένταση τη διεύρυνση του προϊοντικού της χαρτοφυλακίου η ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ, η οποία ισχυροποιεί τη θέση της στον ευρύτερο κλάδο των μη αλκοολούχων ποτών στη χώρα μας. Η τελευταία της κίνηση αφορά στην ανάληψη της εμπορίας και διακίνησης όλου του portfolio της Green Cola από την 1η Ιανουαρίου του 2022.

Σε ερώτηση «γιατί επιλέχθηκε συγκεκριμένα η Green Cola» ο εμπορικός διευθυντής της ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ, Περικλής Κατριβάνος, ανέφερε στην «Ημερησία» ότι «με τη νέα συνεργασία δραστηριοποιούμαστε σε περισσότερες κατηγορίες προϊόντων, προσφέροντας στρατηγικά σε κάθε κατηγορία τις πιο φυσικές επιλογές. Η συνεργασία με την Green Cola όπως και αυτή που προηγήθηκε με την Danone υποστηρίζουν τη στρατηγική και τη φιλοσοφία της ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ, για προϊόντα που προσφέρουν έναν υγιεινό τρόπο ζωής».

Σημειώνεται ότι τα προϊόντα της Green Cola, Green Flavors και Green Mocktails, βρίσκονται σταθερά στις πρώτες θέσεις των προτιμήσεων των καταναλωτών, ενώ εξάγονται και παράγονται σε 30 ακόμη χώρες στην Ευρώπη, την Ασία και την Αμερική.

Διακίνηση Evian και Ferrarelle

Θυμίζουμε ότι είχε προηγηθεί στο ξεκίνημα του μήνα η συμφωνία με την Danone, η οποία προβλέπει ότι από την 1η Ιανουαρίου 2022 η ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ αναλαμβάνει την αποκλειστική εμπορία και διακίνηση του φυσικού μεταλλικού νερού Evian και του φυσικώς αεριούχου φυσικού μεταλλικού νερού Ferrarelle. Αξίζει να αναφέρουμε ότι για πρώτη φορά λανσάρεται στην ελληνική αγορά το ανθρακούχο φυσικό μεταλλικό νερό Evian σε γυάλινη φιάλη 750 ml και 330 ml. Η γκάμα των προϊόντων, εκτός τις γυάλινες συσκευασίες, περιλαμβάνει τους ταχυκίνητους κωδικούς Evian, σε PET και rPET φιάλες, για τη ζεστή αγορά (s/m κ.ά.). 

Ανοιχτή σε συνεργασίες

Αναφορικά με το αν υπάρχουν στα σχέδια της ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ να προχωρήσει και σε άλλες αντίστοιχες συνεργασίες το νέο έτος, ο κ. Κατριβάνος τόνισε ότι «είμαστε πάντα ανοιχτοί σε συνεργασίες που υποστηρίζουν τη στρατηγική μας, ωστόσο προς το παρόν δεν υπάρχει κάτι στα άμεσα σχέδια μας. Εξάλλου, στην αρχή της επόμενης χρονιάς έχουμε νέα πρόταση να παρουσιάσουμε στο brand ΖΑΓΟΡΙ».

Γενικότερα η ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ επιδιώκει συνεργασίες που προάγουν στοιχεία καινοτομίας και εκσυγχρονισμού, παραμένοντας σταθερή στη στρατηγική της να προσφέρει στον καταναλωτή προϊόντα υψηλών προδιαγραφών στην πιο αγνή μορφή τους. Στόχος είναι να πρωταγωνιστήσει και την επόμενη χρονιά με ένα portfolio εμπλουτισμένο με επώνυμα brands που προσφέρουν περισσότερες φυσικές επιλογές στον καταναλωτή.

Επένδυση 14,09 εκατ. ευρώ

Εξάλλου, η εταιρεία προχωράει σε επένδυση ύψους 14,09 εκατ. ευρώ, η οποία αφορά στην επέκταση δυναμικότητας των μονάδων εμφιάλωσης φυσικού μεταλλικού νερού και επιτραπέζιου νερού στις εγκαταστάσεις της βιομηχανίας.

Στο συγκεκριμένο στρατηγικό σχέδιο, το οποίο εντάσσεται στο καθεστώς ενίσχυσης της γενικής επιχειρηματικότητας του Ν. 4399/ 2016 (Δ’ κύκλου), χορηγείται ενίσχυση 947,3 χιλ. ευρώ με τη μορφή επιχορήγησης και 3,578 εκατ. ευρώ με επιδότηση χρηματοδοτικής μίσθωσης.

Θυμίζουμε ότι η ηπειρώτικη βιομηχανία υλοποιεί επενδυτικό πρόγραμμα συνολικού ύψους 25 εκατ. ευρώ.

True Leaders

Τέλος, σημειώνεται ότι η ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ κατέκτησε την κορυφαία διάκριση «True Leaders» για το οικονομικό έτος 2020 -για 9η συνεχόμενη χρονιά- από τον θεσμό της ICAP, λόγω της συνεχούς ανοδικής της πορείας.

Η ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ συγκαταλέγεται ανάμεσα στους 74 True Leaders για το προηγούμενο έτος καθώς πληροί τα ακόλουθα κριτήρια:

  • Συμπεριλαμβάνεται στις 500 πιο κερδοφόρες εταιρείες ή στους 200 πιο κερδοφόρους ομίλους για το 2020.
  • Συγκαταλέγεται στις 500 εταιρείες ή 150 ομίλους με τον μεγαλύτερο αριθμό προσωπικού και έχει αυξήσει το προσωπικό της από το 2019 στο 2020.
  • Βρίσκεται στις κορυφαίες θέσεις του κλάδου τους με βάση τον κύκλο εργασιών τους.
  • Έχει υψηλό «ICAP Credit Score».

Όπως δήλωσε ο κ. Κατριβάνος, «στη ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ πορευόμαστε με όραμα την καινοτομία, την εξωστρέφεια, την κοινωνική υπευθυνότητα και τη βιώσιμη ανάπτυξη. Διαχρονική μας δέσμευση είναι η δημιουργία και η παραγωγή προϊόντων υψηλής ποιότητας, προσφέροντας στους καταναλωτές μας φυσικές επιλογές σε βιώσιμες συσκευασίες. Παρά τις αντίξοες συνθήκες που προκλήθηκαν από την πανδημία, συνεχίζουμε να αναπτυσσόμαστε, να πρωτοπορούμε, με συνέπεια και προσήλωση στους στόχους μας, με ομαδική δουλειά και επιμονή. Για όλους αυτούς τους λόγους η εταιρεία καταφέρνει να πρωταγωνιστεί στον κλάδο της, ενώ τα θετικά οικονομικά της αποτελέσματα και οι προοπτικές που διαγράφονται και από τις πρόσφατες στρατηγικές της συνεργασίες της αποτελούν εχέγγυο για να ατενίζει το μέλλον με αισιοδοξία. Θεμέλιο, που της διασφαλίζει τη θέση της ηγέτιδας δύναμης στην εγχώρια αγορά του κλάδου, είναι όλοι οι εργαζόμενοι της ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ».

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ