Νέα

Σούπερ μάρκετ: Δεύτερη κίνηση από τα αδέρφια Shnayder – Δύο ΑΜΚ για την Mere το 2021

Δεύτερη επιχειρηματική κίνηση από τους επικεφαλής του ομίλου Torgservis -στον οποίο ανήκει η MERE- έγινε την περασμένη εβδομάδα, με την σύσταση της Hellas Μarket ΙΚΕ.

Στη νεοσύστατη εταιρεία, η οποία δημιουργήθηκε με αρχικό κεφάλαιο 30.000 ευρώ δραστηριοποιούμενη στον κλάδο των σούπερ μάρκετ με έμφαση στο εμπόριο τροφίμων, μέτοχοι είναι ο Sergey (με ποσοστό 66%) και Andrey Shnayder (με 12%).

Οι μέτοχοι

Τα αδέρφια Shnayder, γεννημένα στο χωριό Σοβχακάσια, στο Κράσνογιαρσκ της Σιβηρίας, με γερμανικές οικογενειακές ρίζες, είναι οι ιδιοκτήτες του ομίλου Torgservis, ο οποίος αναπτύσσει το hard discount δίκτυο Svetofor, ενώ για τις αγορές εκτός Ρωσίας χρησιμοποιεί το σήμα Μere.

Mέτοχοι της Hellas Market είναι επίσης ο Valery Ιakovlev (5%) και ο Andrey Veikulainen (2%), που επίσης διατηρούν μικρά μερίδια στον ρωσικό όμιλο (4,5% και 3% αντίστοιχα), ενώ τη λίστα των μετόχων κλείνει ο Aleksei Khudonogov (με ποσοστό 15%).

Ρόλο διαχειριστή έχει ο Sergei Pylin, ο οποίος είναι διαχειριστής και στην Torg Hellas, που ιδρύθηκε το 2019 και αναπτύσσει τη Mere στη χώρα μας.

Στο 1,405 εκατ. ευρώ αυξήθηκε το κεφάλαιο

Για την MERE στην Ελλάδα, η οποία είχε κλείσει το 2020 με συσσωρευμένες ζημιές 172,33 χιλ. ευρώ, σημειώνεται ότι ενώ ξεκίνησε με αρχικό κεφάλαιο 265 χιλ. ευρώ, πέρυσι πραγματοποίησε δύο αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου, ανεβάζοντας το συνολικό της κεφάλαιο σε 1,405 εκατ. ευρώ. Η πρώτη, ύψους 540 χιλ. ευρώ, πραγματοποιήθηκε στις 24 Μαρτίου και η δεύτερη 600 χιλ. ευρώ στις 30 Νοεμβρίου 2021.

Στο Αγρίνιο το 5ο κατάστημα

Σημειώνεται πως η Mere άνοιξε στα τέλη του 2021 το 5ο της κατάστημα στην Ελλάδα και πιο συγκεκριμένα στο Αγρίνιο, στο 3ο χλμ. της Εθνικής Οδού Αγρινίου-Αντιρρίου. Τα υπόλοιπα καταστήματα της αλυσίδας βρίσκονται σε Λάρισα, Λαγκαδά Θεσσαλονίκης, Τρίπολη και Κόρινθο.

Χαμηλότερα ο πήχης για το δίκτυο

Το αρχικό πλάνο των Ρώσων προέβλεπε τη δημιουργία πολλών περισσότερων καταστημάτων, ωστόσο, η πανδημία και άλλα θέματα τα οποία ενδεχομένως σχετίζονται μεταξύ άλλων με την εύρεση σημείων πώλησης αλλά και τον ήδη αυξημένο ανταγωνισμό στον κλάδο, κατέβασαν αρκετά τον πήχη.

Απαντήσεις σε δημοσιεύματα μέσω… νομικής οδού

Σε ανακοίνωση που έχει αναρτημένη στην ιστοσελίδα της Mere, η Torg Hellas ΙΚΕ – που «τρέχει» το δίκτυο της Mere στη χώρα μας – σημειώνει ότι «αναφορικά με τις δημοσιεύσεις που αναπαράγονται στο διαδίκτυο με περίσσια επιπολαιότητα, η προσπάθεια διασποράς ψευδών ειδήσεων, μέσω ανώνυμων καταχωρίσεων, με σκοπό την δημιουργία δυσμενούς εμπορικού και επιχειρησιακού κλίματος στην Ελληνική και διεθνή αγορά θα τύχει απαντήσεων δια νομικών ενεργειών». Υπογραμμίζει ότι «ο όμιλός μας με περισσότερα από 1.500 καταστήματα διεθνώς αποδεικνύει εμπράκτως, τα μεγέθη και την δύναμη του μέσω των αριθμών, οι οποίοι δεν επιδέχονται αμφισβήτησης. Επιπλέον, η πολιτική άμεσων πληρωμών προς τους προμηθευτές μας εν αντιθέσει με τις μακροχρόνιες πιστώσεις, και η λειτουργία μας χωρίς δανειακές εξαρτήσεις από τρίτους, αποτελούν ατράνταχτη απόδειξη της οικονομικής δύναμης που συνοδεύει το όραμά μας το οποίο μόλις ξεκίνησε να υλοποιείται και στην Ελλάδα».

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ