Νέα
  • ΓΔ: 1209.05 -0.79%
  • Τζίρος: 107,85 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Kaya Farms Greece: Στην Επίδαυρο το δεύτερο project φαρμακευτικής κάνναβης

Η Kaya Farms Greece, θυγατρική της Kaya Holdings Inc, υπέγραψε συμφωνία για την απόκτηση του 50% ενός project Φαρμακευτικής Κάνναβης στην Επίδαυρο, σηματοδοτώντας το δεύτερό της cannabis venture στην Ευρωπαϊκή Ενωση.

Το πιο πρόσφατο project της KAYS έχει σχεδιαστεί για να επιταχύνει τις πωλήσεις branded προϊόντων κάνναβης της εταιρείας στην ΕΕ. Η ελληνική Kaya σχεδιάζει να καλλιεργήσει και να κατασκευάσει branded εμπορικά σήματα κάνναβης KAYS για διανομή στην ελληνική, τη γερμανική και άλλες ευρωπαϊκές αγορές, όπου υπάρχουν σχετικές άδειες από τις εθνικές νομοθεσίες.

Το project

Η μονάδα της Επιδαύρου αποτελείται από δύο συνδεδεμένα βιομηχανικά κτίρια, που περιλαμβάνουν περίπου 4.645 τ.μ. σε υπαίθριο χώρο 2,8 στρεμμάτων. Η μονάδα διαθέτει ιδιόκτητο ανεξάρτητο βιομηχανικό κέντρο ηλεκτρικής ενέργειας και άφθονη παροχή νερού για την εξυπηρέτηση των αναγκών της εγκατάστασης. Το Greek Kaya Project θα περιλαμβάνει 2.322 τ.μ. για καλλιέργεια κάνναβης σε εσωτερικούς χώρους, 1.393 τ.μ. για εγκατάσταση εξόρυξης και επεξεργασίας EU-GMP και 929 τ.μ. για χώρο συσκευασίας EU-GMP. Επιπλέον, υπάρχει αρκετός χώρος για επέκταση, με την κατασκευή επιπλέον 2.322 τ.μ.

Αποκτούν βάση στην ευρωπαϊκή αγορά

«Αναμένουμε ότι το 2022 θα είναι μια σημαντική χρονιά για εμάς καθώς οι προσπάθειές μας να αποκτήσουμε βάση στην ευρωπαϊκή αγορά κάνναβης αρχίζουν να καρποφορούν», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Kaya, Craig Frank, ο οποίος πρόσθεσε: «έχουμε ενισχύσει ουσιαστικά τους διεθνείς μας δεσμούς το 2021 και τώρα διαθέτουμε το δίκτυο για να λάβουμε τολμηρά βήματα για να διεκδικήσουμε το μερίδιό μας σε έναν παγκόσμιο τομέα κάνναβης που είναι ακόμη στα σπάργανα»

 Το έργο της Θήβας

Το νέο έργο έρχεται να προστεθεί στο άλλο μεγάλο project που υλοποιεί η εταιρεία σε έκταση 15 στρεμμάτων στη Θήβα, επιτρέποντας στην KAYS να επιταχύνει την καλλιέργεια και την επεξεργασία των branded προϊόντων κάνναβης για διανομή σε αγορές της ΕΕ.

Θυμίζουμε ότι πριν από ένα χρόνο, η Kaya αγόρασε ποσοστό 50% στην Greekkannabis SA με έδρα την Αθήνα, η οποία κατέχει άδεια για την κατασκευή μιας εγκατάστασης που θα καλύπτει έκταση άνω των 20.000 τ.μ. για καλλιέργεια κάνναβης και 7.432 τ.μ. για επεξεργασία κάνναβης σε ένα ακίνητο 15 στρεμμάτων στη Θήβα.

Στη συγκεκριμένη εταιρεία, πρόεδρος είναι ο Ηλίας Καμμένος, γιος του άλλοτε επικεφαλής των ΑΝΕΛ, Πάνου Καμμένου.

Στη θέση του αντιπροέδρου βρίσκεται ο Πάνος Κινίνης, ενώ μέλη του ΔΣ είναι οι επικεφαλής της Kaya Holdings, Craig Frank και W. David Jones. 

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ