Νέα
  • ΓΔ: 910.34 +0.25%
  • Τζίρος: 41,99 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Paperpack: Περνά σε κινέζικο fund έναντι 20 εκατ. ευρώ και αποχωρεί από το Χρηματιστήριο

Εργοστάσιο της Paperpack
Εργοστάσιο της Paperpack

Ολοκληρώθηκε τις προηγούμενες ημέρες η πώληση από τον κ. Ιωάννη Τσουκαρίδη στην «Orlando-Equity Holding Limited» της συμμετοχής του στην εταιρεία Paperpack. O κ. Ιωάννης Τσουκαρίδης και τα μέλη της οικογένειάς του Βεατρίκη και Τζουλιάννα Τσουκαρίδη είχαν συμφωνήσει να πωλήσουν τη συμμετοχή τους στην εταιρεία, στo κινέζικο fund με έδρα το Λουξεμβούργο, Orlando-Equity Holding Limited, σε τιμή 6,66 ευρώ ανά μετοχή.

To Οrlando Equity Holding Lmt κατέχει πλέον το 90,02% του συνόλου μετοχών της εταιρείας. Το κινέζικο fund υποχρεούται στην υποβολή υποχρεωτικής δημόσιας πρότασης. Μετά την ολοκλήρωση της δημόσιας πρότασης, το fund σκοπεύει να ασκήσει το δικαίωμα εξαγοράς (squeeze-out) και να προχωρήσει στη διαγραφή των μετοχών της εταιρείας από το Χρηματιστήριο Αθηνών. Πρόκειται για την πρώτη έξοδο από το χρηματιστήριο εισηγμένης εταιρείας μέσα το 2020 (θα ολοκληρωθεί μέσα στο 2021).

To νέο Διοικητικό συμβούλιο

Το νέο διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας θα περιλαμβάνει τους κ.κ. :

  • Πέτρο Σακκά του Νικολάου, Πρόεδρος Δ.Σ. και Διευθύνων Σύμβουλος, Εκτελεστικό Μέλος
  • Θεόδωρο Ρακιντζή του Νικολάου, Αντιπρόεδρος Δ.Σ., μη Εκτελεστικό Μέλος
  • Ιωάννη Τσουκαρίδη του Πέτρου, Επίτιμος Πρόεδρος, μη Εκτελεστικό Μέλος
  • Δημήτριο Αντωνάκο του Αναστασίου, μη Εκτελεστικό και Ανεξάρτητο Μέλος
  • Τίτο Βασιλόπουλο του Περικλή, μη Εκτελεστικό και Ανεξάρτητο Μέλος

Το χρονικό της πώλησης

Η εταιρεία ανακοίνωσε πως στις 31.12.2020 η κυπριακή εταιρία με την επωνυμία "Orlando-Equity Holding Limited" απέκτησε 709.253 κοινές, ονομαστικές μετοχές της Εταιρίας με αποτέλεσμα να κατέχει άμεσα στην Εταιρία 3.558.802 μετοχές, ολοκληρώνοντας τις αγορές μετοχών της οικογένειας Τσουκαρίδη όπως είχε συμφωνηθεί στις 23 Δεκεμβρίου και οι οποίες αντιστοιχούν σε ποσοστό 90,02% του συνόλου των μετοχών και δικαιωμάτων ψήφου της Εταιρίας

Η εταιρία «Orlando-Equity Holding Limited» ελέγχεται  από τo εδρεύον στο Λουξεμβούργο επενδυτικό κεφάλαιο CHINA CENTRAL AND EASTERN EUROPE INVESTMENT CO-OPERATION FUND II SCS SICAV-SIF (το "Ιδιωτικό Επενδυτικό Κεφάλαιο"). Το Ιδιωτικό Επενδυτικό Κεφάλαιο ελέγχεται, από την εδρεύουσα στο Λουξεμβούργο εταιρεία CHINA – CEE MANAGEMENT S.A.R.L η οποία ως διαχειρίστρια αυτού (General Partner) έχει την αποκλειστική αρμοδιότητα διοίκησης της λειτουργίας του Ιδιωτικού Επενδυτικού Κεφαλαίου

►Paperpack: Στο 90,02% το ποσοστό της Orlando-Equity Holding Limited

Η πορεία της εταιρείας στο εννεάμηνο 2020

Μικρή μείωση του κύκλου εργασιών, αλλά και μικρή αύξηση των κερδών μετά φόρων σε ετήσια βάση ανακοίνωσε στο 9μηνο του 2020, η Paperpack.

Τα κέρδη μετά από φόρους διαμορφώθηκαν σε 1,408 εκατ. Ευρώ  έναντι 1,358 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο της προηγούμενης χρήσης. Ο κύκλος εργασιών της Εταιρείας  ανήλθε σε 13,052 εκατ. ευρώ έναντι 14,156 εκατ. Ευρώ την αντίστοιχη περίοδο της προηγούμενης χρήσης παρουσιάζοντας μείωση κατά 7,80%. Τα λειτουργικά κέρδη (EBITDA) της εταιρείας διαμορφώθηκαν σε  3,288 εκατ. ευρώ έναντι 3,378 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο της προηγούμενης χρήσης. Tα αποτελέσματα προ φόρων διαμορφώθηκαν σε κέρδη 1,919 εκατ. Ευρώ έναντι 1,930 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο της προηγούμενης χρήσης.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ