Νέα
  • ΓΔ: 891.1 +0.42%
  • Τζίρος: 50,07 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Tesla, Apple και Google στο «μικροσκόπιο» των Ελλήνων επενδυτών

Leader στην ανάκαμψη των αγορών μετά τη βουτιά λόγω covid-19 οι τεχνολογικοί κολοσσοί Tesla, Apple και Google / Πηγή: Pixabay
Πηγή: Pixabay

Μέσα στο 2020 κάθε οικονομική και επιχειρηματική δραστηριότητα βρέθηκε στο μάτι της πανδημίας του κορονοϊού, μιας υγειονομικής λαίλαπας με παγκόσμιο αποτύπωμα που οδήγησε στην καταβαράθρωση των αγορών στις 20 Φεβρουαρίου 2020, όταν τα χρηματιστήρια βίωσαν την ταχύτερη πτώση στην οικονομική ιστορία.

Οι ελπίδες που φέρνει μαζί της η έλευση αρκετών εμβολίων έχουν οδηγήσει τα χρηματιστήρια στον αντίποδα αυτής της πτώσης, με τις μετοχές των εταιρειών να γνωρίζουν μια πρώιμη άνοιξη στην καρδιά του χειμώνα. Σε αυτό το πλαίσιο οι Ευρωπαίοι, από κοντά και οι Έλληνες επενδυτές, σπεύδουν να μάθουν για τα «χαρτιά» που υπόσχονται μεγάλες αποδόσεις. Ποια είναι αυτά; Σύμφωνα με την Invezz.com που εξέτασε τα στοιχεία της εταιρείας αναλύσεων Ahrefs, οι εταιρείες Tesla, Apple και Google είναι εκείνες που προσελκύουν την προσοχή των Ελλήνων.

Συγκεκριμένα, η μετοχή της Τesla συγκέντρωσε 19.500 online αναζητήσεις τον μήνα κατά μέσον όρο το 2020, ακολουθούμενη με 10.000 αναζητήσεις για τη μετοχή της Apple και 3.500 για την Alphabet, θυγατρική της Google.

Σε ευρωπαϊκό επίπεδο η Tesla αναδεικνύεται στην πιο δημοφιλή εταιρεία μεταξύ των Ευρωπαίων, καθώς συγκέντρωσε τις περισσότερες αναζητήσεις σε 26 χώρες (84%), σε σύγκριση με την Apple και την Amazon που εμφανίστηκαν στην πρώτη θέση μόλις μία φορά (για Κύπρο και Ιταλία αντίστοιχα). Γεγονός διόλου παράξενο, αν αναλογιστεί κανείς ότι η μετοχή της σημείωσε άνοδο πάνω από 13% μετά την ανακοίνωση ότι η εταιρεία αναμένεται να ενταχθεί στον S&P 500 τον επόμενο μήνα.

Το top 10 των εταιρειών που κοιτούν οι Έλληνες δυνητικοί επενδυτές συμπληρώνονται από τις Boeing, Adidas, Nike, Amazon, AMD, Alibaba και Microsoft.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ