Νέα
  • ΓΔ: 1443.94 -0.33%
  • Τζίρος: 53,93 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Σ. Θεοδωρόπουλος: Ποντάρει στο ελληνικό F&B - Μετά τη ΜΕΒΓΑΛ μπήκε στους Ελληνικούς Χυμούς

Εάν κάποιοι νόμιζαν ότι η πώληση της Chipita στην Mondelez θα σήμαινε και το τέλος μιας μακράς και άκρως επιτυχημένης επιχειρηματικής πορείας του Σπύρου Θεοδωρόπουλου, μάλλον έχουν διαψευστεί. Και μάλιστα μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Η είσοδός του στη βορειοελλαδίτικη γαλακτοβιομηχανία, το περασμένο καλοκαίρι, αποκτώντας το 21,5% ήταν το πρώτο του «χτύπημα» στον αγαπημένο του κλάδο των τροφίμων-ποτών (food & beverages), στον οποίο ούτως ή άλλως έχει παρουσία τόσο με τη Νίκας, όσο και με τη Wonderplant.

Αποτελούσε κοινό μυστικό στην αγορά ότι ο δαιμόνιος επιχειρηματίας έχει βάλει στόχο να συμμετάσχει με μειοψηφική ή και πλειοψηφική συμμετοχή σε κάθε καλή ελληνική εταιρεία του αγροδιατροφικού τομέα που έχει υγιή θεμελιώδη και ισχυρές προοπτικές ανάπτυξης.

Το τελευταίο deal

Η τελευταία του κίνηση ανακοινώθηκε σήμερα και αφορά σε μία κατ’ αρχήν συμφωνία με τους μετόχους της εταιρείας Ελληνικοί Χυμοί ΑΕΒΕ, από κοινού με τον Απόστολο Ταμβακάκη (μέσω του επενδυτικού κεφαλαίου EOS που διαχειρίζεται), για τη συμμετοχή τους στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας. Για την ώρα παραμένει άγνωστο αν η συμφωνία αφορά στο σύνολο των μετοχών ή μέρους αυτών.

Η Ελληνικοί Χυμοί δραστηριοποιείται στην εγχώρια αγορά χυμών από το 2003 με τις ετικέτες χυμών, Viva, Belo και Viva Slim. Σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία, το 2020 έκλεισε με τζίρο 22,63 εκατ. ευρώ, μικτό αποτέλεσμα 6,68 εκατ. και κέρδη μετά φόρων της τάξης των 3,2 εκατ. ευρώ

Η εταιρεία διατήρησε το μικτό περιθώριο κέρδους της κοντά στο 30% και το καθαρό περιθώριο κέρδους στα ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα του 15%, περιθώρια τα οποία θα ζήλευαν ακόμη και κολοσσοί που δραστηριοποιούνται στον κλάδο των τροφίμων.

Εγκαταστάσεις – νέα επένδυση

Η επιχείρηση διαθέτει υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις 13.500 τ.μ. και ένα υπερσύγχρονο εργοστάσιο 5.600 τ.μ. στη Βιομηχανική Περιοχή της Λάρισας, σε ιδιόκτητο χώρο 20 στρεμμάτων. Οι τέσσερις ανεξάρτητες γραμμές παραγωγής έχουν δυνατότητα παραγωγής 34.000 κουτιών ανά ώρα.

Στα τέλη του 2021 εντάχθηκε στον Αναπτυξιακό Νόμο επένδυση ύψους 5,79 εκατ. ευρώ η οποία αφορά στην επέκταση της δυναμικότητας κατά 168 κυβ. μέτρα/ώρα της υφιστάμενης μονάδας παραγωγής χυμών σε ασηπτική συσκευασία, με την προμήθεια, εγκατάσταση και διασύνδεση δύο γραμμών παραγωγής νέας τεχνολογίας και του συνοδού μηχανολογικού εξοπλισμού και βοηθητικών παροχών στη ΒΙΠΕ Λάρισας.

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ