Νέα

Ο Σοφοκλής Γιαννακού νέος πρόεδρος ΔΣ της ΑΒ Βασιλόπουλος

Ο Σοφοκλής Γιαννακού ανέλαβε πρόεδρος του ΔΣ της ΑΒ Βασιλόπουλος, όπως αποφασίστηκε στη γενική συνέλευση της εταιρείας στις 4 Φεβρουαρίου 2022, όπως δημοσιεύθηκε στο ΓΕΜΗ.

Ο Σοφοκλής Γιαννακού αντικατέστησε τον Βασίλη Σταύρου στην ηγεσία της ΑΒ Βασιλόπουλος. CEO της εταιρείας παραμένει ο Jesper Lauridsen, Brand President ΑΒ, Albert και Brand Leader για την περιοχή της Κεντρικής και Νότιας Ευρώπης (CSE)

Ο νέος πρόεδρος του ΔΣ της εταιρείας βρίσκεται στην ΑΒ Βασιλόπουλος από το 2009 οπότε και προσλήφθηκε ως Group Finance Director. Από το 2012 μέχρι το 2016 διετέλεσε ως CFO για τη Νοτιοανατολική Ευρώπη έχοντας στην ευθύνη του εκτός από την Ελλάδα, την Αλβανία, τη Σερβία και τη Ρουμανία. Η τελευταία θέση που κατείχε στην εταιρεία ήταν αυτή του Senior Vice President Finance & Chief Financial Officer.

Το βιογραφικό του

Ο Σοφοκλής Γιαννακού γεννήθηκε στην Αθήνα και έχει ζήσει επίσης στη Φρανκφούρτη της Γερμανίας για 4 χρόνια. Σπούδασε Χρηματοοικονομική και Τραπεζική Διοικητική στο Πανεπιστήμιο του Πειραιά. Κατέχει Μεταπτυχιακό στη Λογιστική και το Φορολογικό Δίκαιο από το Πανεπιστήμιο των Αθηνών και είναι Ορκωτός Λογιστής και Fellow Member της ένωσης του Σώματος Ορκωτών Ελεγκτών/Λογιστής του Ηνωμένου Βασιλείου (Association of Certified Chartered Accountants-ACCA). Έχει εργαστεί για τη Γενική Τράπεζα της Ελλάδας (Dealing Room) κατά τη διάρκεια των σπουδών του. Στη συνέχεια εργάστηκε στην KPMG (1996-2006) ως Διευθυντής του Συμβουλευτικού Κλάδου και πιο συγκεκριμένα στο Τμήμα Στρατηγικής και Χρηματοοικονομικής Διοίκησης. Μετά από την KPMG, εργάστηκε για τη British American Tobacco Hellas A.E. (2006-2009) ως Financial Accounting and Tax Manager και Marketing Finance Manager.

Και ο Δημήτρης Αρτικόπουλος στο ΔΣ

Όπως αναφέρεται στην απόφαση της ΓΣ, στο νέο διοικητικό συμβούλιο συμμετέχει και ο Δημήτρης Αρτικόπουλος, διευθυντής Ανθρώπινων Πόρων και Οργανωσιακής Ανάπτυξης της ΑΒ Βασιλόπουλος.

Ο κ. Αρτικόπουλος συνεργάζεται με την ΑΒ Βασιλόπουλος από το 1998 στη Διεύθυνση Έρευνας & Ανάπτυξης ως ερευνητής ακινήτων.

Το 1999 ανέλαβε καθήκοντα στο τμήμα Απασχόλησης της Διεύθυνσης Ανθρωπίνων Πόρων, ενώ το 2000 προήχθη σε HR Development Manager. Aπό τον Δεκέμβριο του 2011 έχει αναλάβει καθήκοντα VP Human Resources/ Organizational Development,Ελλάδας. Είναι κάτοχος πτυχίου Οικονομικών του Πανεπιστημίου Αθηνών και μεταπτυχιακού τίτλου MSc σε Μάρκετινγκ και Επικοινωνία του τμήματος Μάρκετινγκ και Επιχειρησιακής Έρευνας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΑΣΟΕΕ)

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ