Νέα
  • ΓΔ: 799.75 -0.03%
  • Τζίρος: 35,78 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Λιανεμπόριο: Εν αναμονή για το click away - Πώς θα γίνει το άνοιγμα των καταστημάτων

Ανοιχτά καταστήματα με τη μέθοδο click away / Πηγή: Intime
Πηγή: Intime

Σε κάθε περίπτωση επιθυμία της κυβέρνησης είναι το λιανεμπόριο να επαναλειτουργήσει τη Δευτέρα 18 Ιανουαρίου. Η κυβέρνηση ευελπιστεί στη θετική εισήγηση των ειδικών έτσι ώστε να γίνει επανεκκίνηση της αγοράς και να ανοίξουν τα καταστήματα.

Μια εβδομάδα μετά την επίσημη έναρξη των χειμερινών εκπτώσεων αναμένεται η επαναλειτουργία του λιανεμπορίου με click away και click in shop, ειδικά για τα καταστήματα ένδυσης και υπόδησης, καθώς και τα κοσμηματοπωλεία. Μοναδική περίπτωση νέας αναβολής και φυσικά απευκταία είναι να προκύψει μια ραγδαία επιδείνωση των επιδημιολογικών δεδομένων τις επόμενες ημέρες. 

Σε πρόσφατες δηλώσεις του ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης, Νίκος Παπαθανάσης, ο οποίος, μιλώντας στον Real FM, εξήγησε ότι «έχουμε προτείνει μέτρα για το λιανεμπόριο, τα οποία οι ειδικοί εξετάζουν». 

Στο ίδιο μήκος κύματος είχε κινηθεί πριν από μέρες και ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος είχε πει πως υπάρχει σχέδιο για άνοιγμα των καταστημάτων, με την προτεραιότητα να δίνεται στη στήριξη των κλάδων ένδυσης και υπόδησης. 

Για τους εμπόρους το άνοιγμα της αγοράς έστω και υπό αυστηρούς περιορισμούς αποτελεί την ύστατη ελπίδα ιδιαίτερα εν μέσω των χειμερινών εκπτώσεων. Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών, Σταύρος Καφούνης μάλιστα την Πέμπτη έκρουσε τον «κώδωνα του κινδύνου».

Προειδοποιώντας ότι θα βάλουν λουκέτο μία στις δύο επιχειρήσεις του λιανεμπορίου εάν δεν ληφθούν τα σωστά μέτρα, ο κ. Καφούνης, έκανε δραματική έκκληση για άνοιγμα των καταστημάτων.

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ