Νέα
  • ΓΔ: 1416.74 +0.89%
  • Τζίρος: 30,55 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

ΕΣΑ: Ζητάει την κατάργηση των ενδιάμεσων εκπτώσεων

Η οδός Ερμού στην Αθήνα, το πρώτο Σαββατοκύριακο που επαναλειτούργησε το λιανεμπόριο / Πηγή: Eurokinissi
Πηγή: Eurokinissi

Την κατάργηση των ενδιάμεσων εκπτώσεων ζητάει ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών. Με αφορμή το νέο Πλαίσιο Προστασίας των Καταναλωτών που τέθηκε προς δημόσια διαβούλευση από το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων, το Διοικητικό Συμβούλιο του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών επισημαίνει σε ανακοίνωσή του πώς «με έκπληξη διαπίστωσαν ότι στο νομοσχέδιο παραμένει ενεργός ο θεσμός των ενδιάμεσων εκπτώσεων».

Όπως αναφέρει ο πρόεδρος του συλλόγου Σταύρος Καφούνης και το ΔΣ του συλλόγου «η κατάργηση του παρωχημένου θεσμού των ενδιάμεσων εκπτώσεων, που δημιουργεί στρεβλώσεις στην αγορά και δεν επιτρέπει τη διαμόρφωση χαμηλότερων αρχικών τιμών σε όλα τα είδη από την αρχή της σεζόν, αποτελεί επιτακτική ανάγκη για την εύρυθμη λειτουργία της αγοράς».

Επιπλέον επισημαίνουν ότι στην πρόσφατη έρευνα του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών, η συντριπτική πλειοψηφία απαίτησε την κατάργηση των ενδιάμεσων εκπτώσεων, ενώ η θέση αυτή έχει την απόλυτη συμφωνία όλων των εμπορικών οργανώσεων της χώρας, όλων των επιχειρήσεων ανεξαρτήτως περιοχής και μεγέθους καθώς και τη σύμφωνη γνώμη καταναλωτικών οργανώσεων.

Ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών δηλώνει ότι, εκφράζοντας το κοινό αίτημα του εμπορικού κόσμου, θα συνεχίσει να διεκδικεί την κατάργηση του θεσμού τον οποίο χαρακτηρίζει παρωχημένο.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ