Νέα
  • ΓΔ: 822.15 -0.22%
  • Τζίρος: 61,04 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Coca Cola HBC: Σταματά το guidance λόγω πολέμου - Πως «μαζεύει» τις απώλειες

«Η ασφάλεια των εργαζομένων μας είναι η ύψιστη προτεραιότητά μας», αναφέρει σε σχετική ενημέρωση που έβγαλε σήμερα η Coca-Cola HBC η οποία προσθέτει ότι «παραμένουμε σε συνεχή επαφή με τους ανθρώπους μας στην Ουκρανία και τη Ρωσία και κάνουμε ό,τι μπορούμε για να τους υποστηρίξουμε. Σταματήσαμε προσωρινά την παραγωγή στο εργοστάσιό μας στο Κίεβο στις 24 Φεβρουαρίου και απομακρύναμε τους υπαλλήλους μας».

«Αντίθετοι άνεμοι»

Με την δημοσίευση της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων ολόκληρου του έτους 2021 στις 22 Φεβρουαρίου, η Coca-Cola HBC έθεσε οδηγίες για το έτος σε ένα ευρύ φάσμα που λαμβάνει υπόψη τους γεωπολιτικούς κινδύνους, καθώς και τους «αντίθετους ανέμους» που επικρατούν σε εμπορεύματα και ισοτιμίες.

Ωστόσο, όπως σημειώνεται από την εταιρεία, «την τελευταία εβδομάδα η κατάσταση στην οποία εμπλέκονται η Ουκρανία και η Ρωσία αναπτύχθηκε σαφώς περισσότερο και ταχύτερα από ό,τι αναμενόταν».

Δεν δίνει guidance για το 2022

Είναι ακόμη πολύ νωρίς για να ποσοτικοποιηθεί ο αντίκτυπος που θα έχει η εξελισσόμενη γεωπολιτική κρίση και οι αντιδράσεις πολλών κυβερνήσεων σε αυτήν στις δραστηριότητές της εταιρείας αλλά και στα αποτελέσματα του 2022.

Τονίζει ωστόσο πως δεδομένου ότι το 2021 το 20% του όγκου και των EBIT πραγματοποιήθηκε σε αυτές τις δύο περιοχές, σε συνδυασμό με την αβεβαιότητα για τη διάρκεια (σ.σ. του πολέμου) και τον οικονομικό αντίκτυπο, «δεν πιστεύουμε πλέον ότι είναι συνετό να παρέχουμε guidance για το τρέχον οικονομικό έτος».

Δράσεις διαχείρισης για αύξηση των εσόδων

Η ανακοίνωση καταλήγει αναφέροντας πως «συνεχίζουμε να λειτουργούμε καλά σε κάθε τομέα όπου έχουμε τον έλεγχο και θα επικεντρωθούμε σε παράγοντες που μπορούν να μετριάσουν τους αρνητικούς αντίθετους ανέμους. Είμαστε έτοιμοι να χρησιμοποιήσουμε δράσεις διαχείρισης για αύξηση των εσόδων, συμπεριλαμβανομένης της τιμολόγησης, για να αντισταθμίσουμε την υποτίμηση του νομίσματος και το υψηλότερο κόστος εισροών. Είμαστε επίσης έτοιμοι να ανακατανείμουμε τις δαπάνες μάρκετινγκ και τις επενδύσεις κεφαλαίου σε άλλες αγορές. Η διαχείριση των λειτουργικών εξόδων είναι ενσωματωμένη στην επιχείρησή μας και θα συνεχίσει να αποτελεί βασικό στοιχείο των σχεδίων μας για το 2022».

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ