Νέα
  • ΓΔ: 925.83 +0.17%
  • Τζίρος: 63,85 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Είσοδος της ΓΕΚ Τέρνα στην Optima Bank

γιωργος περσιστερης
Πηγή: Inrimenews

Στην πρόσφατη αύξηση κεφαλαίου κατά 80 εκατ. ευρώ της Optima Bank συμμετείχε η ΓΕΚ Τέρνα και ο επιχειρηματίας Γιώργος Περιστέρης, με ένα ποσό που πληροφορίες το τοποθετούν στα 5 εκατ. ευρώ. 

Η τράπεζα πραγματοποίησε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, η οποία καλύφθηκε πλήρως με συμμετοχή πολλών νέων μετόχων ενώ οι πληροφορίες αναφέρουν ότι περίπου τα μισά από τα 80 εκατ. προήλθαν από την οικογένεια των βασικών μετόχων και τα υπόλοιπα από εγχώριους επιχειρηματίες και θεσμικά χαρτοφυλάκια.

Μεταξύ των επενδυτών ήταν και ο επιχειρηματίας Γιώργος Περιστέρης. Η εξέλιξη αυτή ανοίγει νέες, πιθανές, δυνατότητες για ευρύτερη συνεργασία των δύο ομίλων, καθώς τόσο η Μotor Oil όσο και η ΓΕΚ Τέρνα δραστηριοποιούνται στον κλάδο της ενέργειας.

Υπενθυμίζεται ότι στις 31 Δεκεμβρίου 2020 με σχετική ανακοίνωση η Motor Oil ενημέρωσε ότι η θυγατρική Ireon Investments μεταβίβασε 178.715 μετοχές της Optima στην τιμή των 18,35 ευρώ ανά μετοχή σε συνδεδεμένα μέρη.

Ο αριθμός των παραπάνω 178.715 μετοχών αντιστοιχεί σε ποσοστό 4,75% του μετοχικού κεφαλαίου της Optima Bank. Eπιπρόσθετα, η Ireon Investments μεταβίβασε 441.965 μετοχές της Optima Bank στην ίδια τιμή των 18,35 ευρώ ανά μετοχή σε τρίτα πρόσωπα. Ο αριθμός των παραπάνω 441.965 μετοχών αντιστοιχεί σε ποσοστό 11,75% του μετοχικού κεφαλαίου της τράπεζας.

Eτσι, η συμμετοχή της Ireon Investments στο μετοχικό κεφάλαιο της τράπεζας διαμορφώθηκε πλέον σε 29,42%. 

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ