Νέα
  • ΓΔ: 893.23 +1.62%
  • Τζίρος: 79,36 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

INTERAMERICAN: Ενδιαφέρον για τα Ταμεία Επαγγελματικής Ασφάλισης

INTERAMERICAN: Ενδιαφέρον για τα Ταμεία Επαγγελματικής Ασφάλισης
INTERAMERICAN Χαλανδρίου / Πηγή: Google Maps

Σύμφωνα με ανακοίνωσή της, η INTERAMERICAN εξέφρασε ενδιαφέρον για τη δραστηριοποίηση στην αγορά των Ταμείων Επαγγελματικής Ασφάλισης.

Μάλιστα, υπό τις κατάλληλες προϋποθέσεις, η εταιρεία θα μπορούσε να δραστηριοποιηθεί στη διαχείριση ΤΕΑ εφόσον συντρέξει μεταρρυθμιστικά το ασφαλιστικό-νομοθετικό πλαίσιο.

«Ο τρόπος επίλυσης του συνταξιοδοτικού ζητήματος αναπόφευκτα είναι ιδιαίτερα σύνθετος, με πολλές πτυχές και παραμέτρους: δημογραφικές, εργασιακής απασχόλησης, χρηματοδοτικές, αναπλήρωσης εισοδήματος κά», επισημαίνει σε δηλώσεις του ο Γιάννης Καντώρος, διευθύνων σύμβουλος της INTERAMERICAN, και προσθέτει:

«Πέρα από την κρατική ασφάλιση, την ατομική ιδιωτική και τις ομαδικές ασφαλίσεις, τα Επαγγελματικά Ταμεία προβάλλουν διεθνώς ως συμπληρωματική λύση στην κεφαλαιοποιητική ασφάλιση. Μπορούν να καλύψουν σε σημαντικό βαθμό το συνταξιοδοτικό κενό και χρειάζεται, με συνεργασία του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα, να αναζητηθούν τρόποι για την ανάπτυξη του θεσμού των ΤΕΑ».

Η INTERAMERICAN έχει συστήσει 2 από τα 24 Ταμεία Επαγγελματικής Ασφάλισης που λειτουργούν σήμερα στη χώρα, από τα οποία τα 20 είναι προαιρετικής ασφάλισης, και 4 υποχρεωτικής (ασφαλιστικών εργασιών, φαρμακευτικών εργασιών, πετρελαιοειδών και τροφίμων & ποτών). Ο θεσμός των ΤΕΑ εισήχθη το 2002 με τον νόμο 3029, ενώ το επενδυτικό πλαίσιο καθορίστηκε με τον νόμο 4261/2014. Ως προς το φορολογικό πλαίσιο, οι εισφορές εργαζομένων και εργοδοτών στα ΤΕΑ εκπίπτουν κατά 100%, ενώ οι εφάπαξ παροχές δεν φορολογούνται (οι συντάξεις φορολογούνται ως εισόδημα). Τα ΤΕΑ συστήνονται σε εθελοντική βάση με πρωτοβουλία των εργαζομένων ή των εργοδοτών ή και των δυο μερών και προϋπόθεση σύστασης Ταμείου αποτελεί η συμμετοχή τουλάχιστον 100 μελών.

Τα ταμεία που έχει συστήσει η INTERAMERICAN αφορούν τους εργαζομένους της -που έχει εισέλθει στο ενδέκατο έτος της λειτουργίας του και στη συνέχεια τους ασφαλιστικούς συνεργάτες πωλήσεων (διαμεσολαβούντες), που ιδρύθηκε και λειτουργεί από το 2019.

Τα δύο ταμεία επενδύουν τις αποταμιεύσεις τους στο αμοιβαίο κεφαλαίο «ΤΕΑ INTERAMERICAN Global Balanced Fund of Funds», το οποίο πέτυχε το 2020 απόδοση ύψους 4,95%.

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ