Νέα
  • ΓΔ: 833.25 +0.74%
  • Τζίρος: 21,47 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Optima Bank: Η συνάντηση ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ - Ομίλου Βαρδινογιάννη και οι πιθανές συνέργειες

Optima Bank
Πηγή: Sreet View

Η «συνάντηση» των ομίλων ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ του Γιώργου Περιστέρη με τον όμιλο Βαρδινογιάννη, με τη συμμετοχή της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ στην αύξηση κεφαλαίου της Optima Bank με 4 εκατ. ευρώ είναι μια στρατηγική κίνηση που μπορεί να σημαίνει πολλά.

Σε μια εποχή που τόσο στον κατασκευαστικό κλάδο όσο και στον ενεργειακό ο πήχης ανεβαίνει, μεγάλες ιδιωτικοποιήσεις είναι προ των πυλών και μεγάλες επενδύσεις ετοιμάζονται, οι συμπράξεις και οι συμμαχίες αποτελούν προϋπόθεση.

Υπενθυμίζεται ότι η τράπεζα Optima που είναι συμφερόντων Γ. Βαρδινογιάννη προχώρησε πρόσφατα σε αύξηση κεφαλαίου κατά 80 εκατ. ευρώ, ενώ η συμμετοχή της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ είναι 4 εκατ. ευρώ.

Στη συγκυρία αυτή μια ισχυρή Optima Bank θα είναι έτοιμη να χρηματοδοτήσει μεγάλα project, ειδικά των μετόχων της…

H αύξηση κεφαλαίου της Optima Bank ύψους 80 εκατ. καλύφθηκε τόσο από την οικογένεια Βαρδινογιάννη όσο και από νέους ιδιώτες επενδυτές. Πληροφορίες αναφέρουν ότι η οικογένεια Βαρδινογιάννη έχει εισφέρει το 75% των 80 εκατ. ή 60 εκατ. ευρώ, ενώ τα υπόλοιπα 20 εκατ. έχουν επενδύσει επιχειρηματίες και εφοπλιστές.

Μεταξύ των επιχειρηματιών που συμμετείχαν ήταν μέτοχος φαρμακευτικής εταιρείας και γνωστός επενδυτής, αλλά και άλλοι εφοπλιστές.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ