Νέα
  • ΓΔ: 815.1 -0.24%
  • Τζίρος: 78,17 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Αντώνης Κοτζαμανίδης - Entersoft: Εντονο το ενδιαφέρον στο Χρηματιστήριο για τις εταιρείες Πληροφορικής

Πηγή: Entersoft
Πηγή: Entersoft

«Ξαναγίνεται... σέξι ο κλάδος της πληροφορικής και γενικότερα της τεχνολογίας στο χρηματιστήριο», ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο CEO της Entersoft, Αντώνης Κοτζαμανίδης στο πλαίσιο ενός webinar που διοργάνωσε σήμερα ο όμιλος της ΕΧΑΕ με θέμα τις προοπτικές του κλάδου στην μετά-Covid εποχή.

Ο κ. Κοτζαμανίδης θεωρεί ότι το timing είναι πολύ καλό για τον κλάδο της Πληροφορικής -ο οποίος για πολλά χρόνια δεν ήταν κλάδος αιχμής, ωστόσο η πανδημία άλλαξε άρδην τα δεδομένα.

Αυξημένο το ενδιαφέρον από πολλούς και εκτός... κλάδου

Σύμφωνα με το έμπειρο στέλεχος, το ενδιαφέρον στην ελληνική κεφαλαιαγορά είναι αυξημένο για τις εταιρείες πληροφορικής καθώς οι εισηγμένες αναζητούν κεφαλαία για την ανάπτυξη νέων προϊόντων, ενώ παράλληλα, για έναν κλάδο ο οποίος είναι κατακερματισμένος, το ΧΑ μπορεί να επιταχύνει τη συγκέντρωση δυνάμεων του κλάδου.

Αποκάλυψε ότι «υπάρχουν αρκετοί που ρωτάνε για τη δική μας εμπειρία, και όχι μόνο από τον κλάδο της Πληροφορικής», προσθέτοντας ότι «ο κλάδος μας είναι πιο ώριμος σε σχέση με το μακρινό παρελθόν.

O CEO της Entersoft, Αντώνης Κοτζαμανίδης / Πηγή: entersoft.gr
O CEO της Entersoft, Αντώνης Κοτζαμανίδης / Πηγή: entersoft.gr

Τα deals της... νέας εποχής

«Οι εξαγορές και οι συγχωνεύσεις που γίνονται σήμερα είναι κυρίως μεταξύ πιο ομοειδών δραστηριοτήτων», είπε επίσης. Στάθηκε, δε, στη μεγάλη κινητικότητα στον τομέα των M&A’s από την Entersoft σημειώνοντας ότι «εμείς προχωρήσατε στην εξαγορά 6 μικρών εταιρειών, εκ των οποίων μόνο η μια δεν... δούλεψε και την πουλήσαμε. Ωστόσο η δημιουργία κάποιων μεγαλύτερων σχημάτων είναι κάτι διαφορετικό».

Τι κερδίζει η Entersoft από το Χ.Α.

Σε κάθε περίπτωση θεωρεί ότι τα οφέλη της Entersoft από την παρουσία στο Χ.Α. είναι πολλαπλά, κάτι που εξηγεί και τη μετάβαση της εταιρείας από την Εναλλακτική Αγορά προς την Κύρια, λίγο πριν ξεσπάσει η πανδημία στη χώρα μας. Δεν δίστασε βέβαια να πει ότι στη διαδικασία αυτή, λόγω της υποστελεχωμένης Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, η εταιρεία του έπαιζε το ρόλο του... κασίδη, αν και στην άντληση των κεφαλαίων δεν αντιμετώπισε κανένα πρόβλημα.

Μεταξύ άλλων ο Κ. Κοτζαμανίδης ανέφερε πως «το δικό μας προϊόν είναι λογισμικό για μεσαίες και μεγάλες επιχειρήσεις, για το οποίο οι πελάτες μας πληρώνουν αρκετά χρήματα. Το Χρηματιστήριο μας έχει προσφέρει αναγνωρισιμότητα και εμπιστοσύνη εκ μέρους των προμηθευτών και των πελατών μας, καθώς υπάρχει ένα πλαίσιο διαφάνειας. Παράλληλα μας έχει βοηθήσει στο να βρούμε χρηματοδότηση για την υλοποίηση των επενδυτικών μας σχεδίων, κυρίως τις εξαγορές στις οποίες έχουμε ήδη προχωρήσει».

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ