Νέα
 • ΓΔ: 907.27 +0.35%
 • Τζίρος: 14,21 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Σε φάση υλοποίησης το όραμα του Σπ. Θεοδωρόπουλου – Ποιοι είναι οι άνθρωποι του προέδρου

«Σάρκα και οστά» παίρνει σιγά σιγά το σχέδιο του Σπύρου Θεοδωρόπουλου να δημιουργήσει έναν επιχειρηματικό όμιλο που θα περιλαμβάνει υγιείς, εξωστρεφείς και με σημαντικές προοπτικής ανάπτυξης ελληνικές εταιρείες οι οποίοι δραστηριοποιούνται στον κλάδο τροφίμων-ποτών.

Πριν από λίγες ημέρες έγινε η σύσταση της Bespoke SGA Holdings με μετοχικό κεφάλαιο ύψους 140 εκατ. ευρώ -εκ των οποίων 1,4 εκατ. θα καταβάλει ο κ. Θεοδωρόπουλος και 138, 6 εκατ. ευρώ η εταιρεία «S.A.G. Investments & Holdings Limited», σε ισόποδες δόσεις μέχρι το τέλος του 2026) – με σκοπό:

 1. την άμεση και έμμεση απόκτηση, διατήρηση ή πώληση συμμετοχών σε ημεδαπές η/και σε αλλοδαπές εταιρείες και επιχειρήσεις που έχουν συσταθεί ή θα συσταθούν, οποιασδήποτε μορφής και σκοπού, καθώς και η ανάπτυξη και άσκηση οποιασδήποτε άλλης επενδυτικής δραστηριότητας στην ημεδαπή ή και την αλλοδαπή.
 2. τη σύναξη κοινοπραξιών ή/και συνεργασιών με άλλες ημεδαπές ή/και αλλοδαπές εταιρείες οποιασδήποτε μορφής και σκοπού ή και με φυσικά πρόσωπα του εσωτερικού ή του εξωτερικού
 3. την παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών
 4. άλλες δραστηριότητες και υπηρεσίες συναφείς ή βοηθητικές με τις ανωτέρω

Το πρώτο διοικητικό συμβούλιο

Στο πρώτο διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας βρίσκουμε πρόσωπα με τα οποία συνεργάζεται χρόνια ο Mr Chipita. Εκτός από τον Σπύρο Θεοδωρόπουλο που έχει τη θέση του προέδρου, μέλη της νεοσυσταθείσας εταιρείας είναι:

 • Ο Θέμης Μακρής, διευθύνων σύμβουλος της Wonderplant την οποία θυμίζουμε ότι δημιούργησε ο κ. Θεοδωρόπουλος με ομάδα επιχειρηματιών συμπεριλαμβανομένου και του κ. Μακρή.
 • Η Αγγελική Οικονόμου, διευθύνουσα σύμβουλος της Νίκας και μέλος ΔΣ της Chipita Foods
 • Ο Αντώνης Θεοδωρόπουλος, γιος του προέδρου
 • Η Ιλεάνα Αντύπα, μέχρι πρόσφατα διευθύνουσα σύμβουλος της Rothschild & Co
 • H Μαρία Γεώργαλου, αντιπρόεδρος της Chipita Foods, η οποία έχει διατελέσει αναπληρώτρια διεθύνουσα σύμβουλος και οικονομική διευθύντρια της Chipita. Έχει πολυετή εμπειρία στον χώρο του Venture Capital/ Private Equity στην Ελλάδα και στο εξωτερικό - Ισπανία, Πορτογαλία, Βαλκάνια και πρώην χώρες C.I.S (De Benedetti Group και Commercial Capital, θυγατρική της Εμπορικής Τράπεζας)
 • Ο Σωτήρης Φώλιας - γιός του Αχιλλέα Φώλια συνεταίρου του Σπύρου Θεοδωρόπουλου στην Wonderplant – είναι CEO της GF Energy,
 • συνιδρυτής NUTRAMINS-Nutraceuticals – Branded ingredients και μέλος ΔΣ στην Chipita Foods
 • Η Άρτεμη Ντούσια είναι διευθύντρια οικοκομικών υπηρεσίων της Nίκας
 • Ο Γιάννης Παπαχρήστος είναι Deputy CEO - Commercial της Chipita έχοντας περάσει από υψηλές διοικητικές θέσεις σε Coca-Cola HBC και L’oreal
 • Η Κατερίνα Μαγγανά, δικηγόρος
 • Η Νίκη Σμυρνή, πρώην Head of Brand Strategy στην Chipita και παλαιότερο στέλεχος marketing στην Goody’s/Flocafe

Οι πρώτες κινήσεις του Mr Chipita μετά το deal με Mondelez

Θυμίζουμε ότι ο Σπύρος Θεοδωρόπουλος, μετά την εξαγορά της Chipita από την Mondelez, έχει ήδη κάνει ξεκάθαρο το όραμά του στον εγχώριο κλάδο των τροφίμων-ποτών:

 1. μπαίνοντας με σημαντικό ποσοστό στο μετοχικό κεφάλαιο της ΜΕΒΓΑΛ
 2. αποκτώντας, μαζί με την EOS Capital Partners την οποία διαχειρίζεται ο Απόστολος Ταμβακάκης, την εταιρεία Ελληνικοί Χυμοί
 3. αποκτώντας τις εταιρείες Έδεσμα και Αμβροσία
Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
 • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
 • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ