Νέα
  • ΓΔ: 805.55 -0.03%
  • Τζίρος: 38,90 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΕΕ: Σε υψηλό τεσσάρων μηνών ο Δείκτης Επιχειρηματικής Δραστηριότητας Υπηρεσιών

Μικρή άνοδο σημείωσε η δραστηριότητα στον τομέα των υπηρεσιών της ευρωζώνης τον Μάρτιο σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα, σύμφωνα με την έκθεση της S&P Global που δημοσιεύθηκε σήμερα.

Ο Δείκτης Επιχειρηματικής Δραστηριότητας Υπηρεσιών (PMI) αυξήθηκε από τις 55,5 μονάδες του Φεβρουαρίου, στις 55,6 - το υψηλότερο επίπεδο τεσσάρων μηνών.

Από την άλλη πλευρά, ο τελικός σύνθετος δείκτης PMI, ο οποίος λαμβάνει υπόψη τη δραστηριότητα στους τομείς των υπηρεσιών και της μεταποίησης, διαμορφώθηκε στις 54,9 μονάδες, από 55,5 που είχε καταγραφεί τον Φεβρουάριο, το οποίο ήταν χαμηλό δύο μηνών.

«Η ανθεκτικότητα της οικονομίας θα δοκιμαστεί τους επόμενους μήνες από αντίθετους ανέμους που περιλαμβάνουν περαιτέρω αύξηση του κόστους ενέργειας και των τιμών άλλων βασικών εμπορευμάτων λόγω της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία, καθώς και επιδείνωσης προβλημάτων της αλυσίδας εφοδιασμού που προκύπτουν από τον πόλεμο», σχολίασε ο Chris Williamson, Chief Business Economist της S&P Global.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ