Νέα
  • ΓΔ: 903.97 -2.04%
  • Τζίρος: 84,23 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Ν. Σταθόπουλος (BC Partners): Ο πόλεμος στην Ουκρανία μας έκανε να δούμε τα λάθη του παρελθόντος

Πηγή: Eurokinissi

Την εξαιρετική γεωπολιτική θέση της Ελλάδας που την κάνει πόλο επενδύσεων υπογράμμισε ο Νίκος Σταθόπουλος, Πρόεδρος της BC Partners, στο 7o Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών.

Αναφέρθηκε επίσης στο μοναδικό timing μετά από μία δεκαετία ύφεσης, προβλέποντας ότι η ανάπτυξη θα προχωρήσει πιο γρήγορα από ότι σε άλλες χώρες, αφού υπάρχει μία «υπολειπόμενη δυναμική ανάπτυξης». Ο κ. Σταθόπουλος στάθηκε ιδιαίτερα στην ποιότητα του ανθρώπινου δυναμικού της χώρας μας, σημειώνοντας ότι η εικόνα που κυριαρχεί στο εξωτερικό για τους Έλληνες εργαζόμενους, είναι εντελώς λανθασμένη. Αντίθετα, πρόκειται για σκληρά και ιδιαίτερα καταρτισμένους εργαζόμενους και αυτός είναι ένας επιπλέον λόγος που αξίζει να γίνονται επενδύσεις σε ελληνικές επιχειρήσεις.

Αναφερόμενος στις συνέπειες του πολέμου, περιέγραψε μία αλυσίδα αρνητικών επιπτώσεων που ξεκινάει από τις αυξήσεις στις τιμές της ενέργειας που οδηγούν στην μείωση του ρυθμού ανάπτυξης, την αύξηση των τιμών των προϊόντων και τελικά στην μείωση της κατανάλωσης. «Θέλω να πιστεύω ότι αυτό θα είναι βραχυπρόθεσμο», τόνισε ωστόσο.

Ο κ. Σταθόπουλος επισήμανε επίσης ότι ο πόλεμος στην Ουκρανία μας έκανε να δούμε τα λάθη του παρελθόντος, όπως την ενεργειακή εξάρτηση από τη Ρωσία και έκανε λόγο για ευκαιρία αναδιάταξης του ενεργειακού συστήματος. Τέλος, μιλώντας για την παγκοσμοποίηση, τόνισε ότι μπορεί να πέτυχε η ελεύθερη διακίνηση αγαθών και κεφαλαίων, αλλά απέτυχε η ελεύθερη διακίνηση δημοκρατίας που αποτελεί και βασική προϋπόθεση όχι μόνο για την ειρήνη αλλά συνολικά για την ευημερία και την ανάπτυξη.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ