Νέα
  • ΓΔ: 859.52 -0.09%
  • Τζίρος: 32,68 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Enterprise Greece: Ποιοτική αναβάθμιση στις οικονομικές - εμπορικές σχέσεις Ελλάδας - Ιταλίας

Ο Γενικός Γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Εξωστρέφειας και Πρόεδρος της Enterprise Greece, Ιωάννης Σμυρλής, πραγματοποίησε ομιλία στην εκδήλωση που διοργάνωσε το Επιμελητήριο Ηλείας σε συνεργασία με το Ελληνο-ιταλικό Επιμελητήριο και την Enterprise Greece, με θέμα την προώθηση της συνεργασίας μεταξύ επιχειρήσεων Ηλείας και Ιταλίας με έμφαση στον αγροδιατροφικό τομέα.

Ο κ. Σμυρλής αναφέρθηκε στην «ποιοτική αναβάθμιση» που χαρακτηρίζει τις οικονομικές και εμπορικές σχέσεις των δύο χωρών τις τελευταίες δεκαετίες. Εκτίμησε μάλιστα ότι υφίστανται ευρείες προοπτικές περαιτέρω μεγέθυνσης του διμερούς εμπορίου, το οποίο αυξήθηκε κατά 23,3% το 2021 σε σχέση με το 2020, παρά τις αντίξοες συνθήκες της πανδημίας.

Στη συνέχεια, ο Γενικός Γραμματέας, αναφέρθηκε στις κυβερνητικές πρωτοβουλίες στήριξης του παραγωγικού και εξαγωγικού τομέα της χώρας. Στόχος τους όπως είπε είναι «οι ελληνικές εξαγωγικές επιχειρήσεις να γίνουν πιο εξωστρεφείς και ανταγωνιστικές στις διεθνείς αγορές και ταυτόχρονα να αναδειχθεί η Ελλάδα σε ελκυστικό και αξιόπιστο επενδυτικό προορισμό».

Σε αυτό το πλαίσιο των πρωτοβουλιών εντάσσεται η νέα, ευέλικτη και πιο αποτελεσματική δομή οικονομικής εξωστρέφειας εντός του Υπουργείου Εξωτερικών, με την Enterprise Greece, την Ελληνική Εταιρία Εξαγωγικών Πιστώσεων, το δίκτυο Πρεσβειών και των Γραφείων ΟΕΥ να ενισχύουν με νέα, αποτελεσματικά, σύγχρονα ψηφιακά εργαλεία τις ελληνικές εξαγωγικές επιχειρήσεις.

Ο κ. Σμυρλής μίλησε επίσης για το μακρόπνοο Εθνικό Στρατηγικό Σχέδιο Εξωστρέφειας που υλοποιήθηκε για πρώτη φορά το 2021 με 458 δράσεις, ενώ για το 2022 στο Σχέδιο καταγράφονται 670 δράσεις σε 47 χώρες-στόχους, εκ των οποίων 25 για την Ιταλία.

Επιπλέον, ο Γενικός Γραμματέας τόνισε ότι σε συνεργασία με την Ένωση Περιφερειών Ελλάδας, εντός του 2022 έχει προγραμματιστεί η σύσταση «Γραφείων Εξωστρέφειας», τα οποία θα λειτουργούν ως «αντένες» σε κάθε περιφέρεια, παρέχοντας στην Κυβέρνηση δεδομένα για την κάθε περιοχή, ενώ προβλέπεται να προσφέρουν ειδικά προσαρμοσμένες υπηρεσίες στους κατά τόπους παραγωγούς και εξαγωγείς.

Τέλος, ο κ. Σμυρλής στο πλαίσιο της επίσκεψης του στην Ηλεία πραγματοποίησε συνάντηση εργασίας με τον Αντιπεριφερειάρχη Ηλείας, Βασίλη Γιαννόπουλο. Είχε επίσης την ευκαιρία να συναντήσει, μαζί με τον βουλευτή Ηλείας της Ν.Δ., Ανδρέα Νικολακόπουλο και τον Πρόεδρο του Επιμελητήριου Ηλείας, Κωνσταντίνο Νικολούτσο, εξαγωγικές επιχειρήσεις του νόμου και να κάνει γόνιμες συζητήσεις για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν και τα νέα εργαλεία που

 

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ