Νέα
  • ΓΔ: 1209.34 +1.32%
  • Τζίρος: 71,73 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΟΛΠ: Το 2021 σημείωσε την υψηλότερη κερδοφορία στην ιστορία του

ΟΛΠ  / Πηγή: Intime
ΟΛΠ / Πηγή: Intime

Σημαντική αύξηση του κύκλου εργασιών, που ανήλθε σε 154,2 εκατ. ευρώ το 2021, παρά τις σημαντικές οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας, παρουσίασε ο Οργανισμός Λιμένος Πειραιώς ΑΕ.

Σύμφωνα με την ετήσια ενημέρωση της Ενωσης Θεσμικών Επενδυτών για τα αποτελέσματα χρήσης έτους 2021, που πραγματοποιήθηκε μέσω teleconference παρουσία της CFO κας Li Jin με τη συμμετοχή 24 αναλυτών και εκπροσώπων χρηματιστηριακών εταιρειών, παρά τις επιπτώσεις της πανδημίας η εταιρεία σημείωσε την υψηλότερη κερδοφορία στην ιστορία της.

Συγκεκριμένα, η διακίνηση εμπορευματοκιβωτίων, η διακίνηση οχημάτων και η ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη παρουσίασαν αξιοσημείωτες αυξήσεις, ταυτόχρονα με τη σημαντική ανάκαμψη του τομέα της κρουαζιέρας.

Τα κέρδη προ φόρων ανήλθαν σε 49,2 εκατ. ευρώ και τα κέρδη μετά από φόρους σε 36,8 εκατ. ευρώ. Το προτεινόμενο μέρισμα ανά μετοχή ανήλθε σε 0,63 ευρώ αυξημένο κατά 57,5% σε σχέση με το 2020 (0,40 ευρώ).

Oπως επισημάνθηκε, η διοίκηση της Εταιρείας συνεχίζει με αμείωτο ρυθμό τη συστηματική και στοχευμένη δραστηριοποίηση στον λιμένα με στόχο ο Πειραιάς να βρίσκεται διαχρονικά ανάμεσα στα καλύτερα και αποτελεσματικότερα λιμάνια στον κόσμο και συγχρόνως να μεγαλώνει η αξία της εταιρείας προς όφελος των μετόχων της.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ