Νέα
  • ΓΔ: 1411.98 -0.18%
  • Τζίρος: 80,76 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Ελ. Μασκ: Τα συμφέροντα του δ.σ. του Twitter δεν αντιστοιχούν με εκείνα των μετόχων

Ελον Μασκ / Πηγή: AP Images
Πηγή: AP Images

«Τα οικονομικά συμφέροντα του διοικητικού συμβουλίου της Twitter δεν αντιστοιχούν με εκείνα των μετόχων», έγραψε το Σάββατο ο δισεκατομμυριούχος μέτοχος της εταιρείας Ελον Μασκ.

Ο ισχυρός άνδρας της Tesla απαντούσε σε tweet σχετικό με τα ποσοστά που κατέχουν τα μέλη του Δ.Σ., λέγοντας ότι, με την αποχώρηση του Jack Dorsey από το σώμα, τα μέλη του Δ.Σ. δεν κατέχουν ούτε καν αθροιστικά σχεδόν καθόλου μετοχές.

«Ουάου, με τον Τζακ να αποχωρεί, το διοικητικό συμβούλιο του Twitter συλλογικά δεν κατέχει σχεδόν καμία μετοχή! Αντικειμενικά, τα οικονομικά τους συμφέροντα απλώς δεν ευθυγραμμίζονται με τους μετόχους».

Το περασμένη Παρασκευή, το Twitter υιοθέτησε το σχέδιο «δηλητηριώδες χάπι» προκειμένου να αποτρέψει την επιθετική προσφορά εξαγοράς του Μασκ. Το σχέδιο μπορεί να ασκηθεί εάν κάποιος αποκτήσει το 15% του μετοχικού κεφαλαίου χωρίς προηγούμενη έγκριση και επιδιώκει να διασφαλίσει ότι όποιος αναλάβει τον έλεγχο του Twitter θα καταβάλει ένα αντίτιμο στους μετόχους.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ